Το κτήμα του Πάνα στο Μάτι


Σε απόσταση 27 χλμ. από το κέντρο της Αθήνας, στο Μάτι Αττικής, στην περιοχή με το τοπωνύμιο «Ζούγκλα», σ’ ένα καταπράσινο περιβάλλον με υπέροχη θέα στον Ευβοϊκό κόλπο βρίσκεται το κτήμα του συνδέσμου μας, ένα μέρος επαφής με τη φύση και απόλυτης χαλάρωσης.

Στο κτήμα μας υπάρχει ένα κεντρικό κτίριο με αίθουσα εκδηλώσεων και ξενώνα καθώς και μικροί οικίσκοι που φέρουν τα ονόματα ελληνικών βουνών και νησιών. Υπάρχει παιδική χαρά, γήπεδο για μπάσκετ και ποδόσφαιρο καθώς και τραπέζι πιγκ-πογκ.

Ο σύνδεσμος μας, που ιδρύθηκε το 1927, ήδη από το 1938 ανέπτυσσε έντονη κατασκηνωτική δραστηριότητα σε διάφορες περιοχές της Αττικής (Βάρκιζα, Πάρνηθα, Μάτι). Η ανάγκη απόκτησης δικού του χώρου κατασκήνωσης οδήγησε στην αγορά του κτήματος το 1951.

Με έξοδα των μελών του και με τις συντονισμένες ενέργειες του τότε διοικητικού συμβουλίου με πρόεδρο τον Αλέκο Χειμάρα, το όνειρο έγινε πραγματικότητα. Η όλη διαμόρφωση του χώρου και η κατασκευή του κεντρικού κτιρίου έγινε με κοπιώδη προσωπική εργασία των μελών.

Τα χρόνια πέρασαν, οι σκηνές αντικαταστάθηκαν από τους οικίσκους, η ζωή στο κτήμα τα καλοκαίρια έγινε ευκολότερη.

Δεκάδες μέλη μας, οικογένειες με παιδιά, πρόσκοποι, νέοι από το εξωτερικό (ο ξενώνας ανήκει στη Διεθνή Ομοσπονδία Ξενώνων Νεότητας) παραθέρισαν, καθώς και εξαιρετικές εκδηλώσεις (πολιτιστικές, αθλητικές, οικολογικές) πραγματοποιήθηκαν και πραγματοποιούνται.

Το κτήμα μας είναι μια ανοιχτή αγκαλιά για τα μέλη και τους φίλους μας,για τα παιδιά που βρίσκουν απόλυτη ελευθερία για παιχνίδι, εκτόνωση, δημιουργία και επαφή με το φυσικό περιβάλλον.

ΟΡΟΙ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΣΤΟ ΚΤΗΜΑ

Για τη χρήση των οικίσκων και των λοιπών χώρων, πληροφορίες θα δίνονται από το Δ.Σ. Εφόσον υπάρξει ζήτηση, τα Σαββατοκύριακα του Ιουνίου, το κτήμα θα είναι ανοικτό.

Πληροφορίες, υπεύθυνος κτήματος: Αλαφιώτης Αντώνης, τηλέφωνο: 6977242014