ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ

Το εξάμηνο Απριλίου 2003-Οκτωβρίου 2003 πραγματοποιήθηκαν εκδρομές με ποικίλο ενδιαφέρον. Ο ΠΑΝΑΣ ταξίδεψε από τη Βάλια Κάλντα και τις πόλεις της Ιταλίας μέχρι τις απόμακρες κορφές του Ιράν και τις γαλλικές ¶λπεις με τις περίφημες «αλπικές βελόνες».Η ψηλότερη κορυφή του ΠΑΝΑ  ήταν του όρους Damavand στα 5671 μ.

6/4/03 ΦΕΝΕΟΣ-ΛΙΜΝΗ ΔΟΞΑΣ: Συμμετείχαν 16 άτομα. Μετά από μια ωραία διαδρομή φτάσαμε στη λίμνη Δόξα, τριγυρισμένη από ελατοσκέπαστα βουνά που καθρεφτίζονται στα νερά της. Περπατήσαμε γύρω από τη λίμνη, επισκεφθήκαμε τη Μονή Αγ. Γεωργίου όπου οι μοναχοί μας περιποιήθηκαν με γλυκό τριαντάφυλλο. Φαγητό στα Καλύβια, σε μικρή απόσταση από τη λίμνη στη ταβέρνα «Καπρίς».

13/4/03 ΜΟΝΗ ΑΓΑΘΩΝΟΣ-ΥΠΑΤΗ: Αφού επισκεφθήκαμε τη μονή, ξεκινήσαμε για Υπάτη.Μία ομάδα με τα πόδια, οι υπόλοιποι με το πούλμαν. Στην Υπάτη φάγαμε και διασκεδάσαμε στη ταβέρνα. Με μια μικρή στάση επιστρέψαμε στην Αθήνα. Συμμετείχαν 37 άτομα.

19-20/4/03 ΚΑΛΙΑΚΟΥΔΑ (2101μ.): 50 ορειβάτες επισκέφθηκαν το Σάββατο 19/4/03 την Μονή της Παναγίας της Προυσιώτισσας και στη συνέχεια διανυκτέρευσαν σε ξενώνες στο Μικρό Χωριό. Την Κυριακή έγινε ανάβαση στις κορυφές Μέγα Ίσιωμα (1950μ.) και Καλιακούδα (2101μ.) από 41 άτομα. Ήταν μια υπέροχη χειμερινή ανάβαση στην Καλιακούδα. Αρχηγοί: Κώστας Μπαλτούμας και Βαγγέλης Κουτσελίνης.

20/4/03 ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-ΦΑΡΑΓΓΙ ΒΟΥΡΑΪΚΟΥ: Το πούλμαν σταμάτησε στο Μέγα Σπήλαιο απ’ όπου η ομάδα των πεζοπόρων ξεκίνησε να περάσει το φαράγγι. Οι υπόλοιποι αφού επισκεφθήκαμε το Μέγα Σπήλαιο πήγαμε με το πούλμαν στα Καλάβρυτα , όπου επισκεφθήκαμε τη Μονή της Αγίας Λαύρας και το μνημείο των σφαγιασθέντων  από τους Γερμανούς κατά την κατοχή. Αφού φάγαμε σε ταβέρνα λίγο έξω από τα Καλάβρυτα, κατεβήκαμε με το πούλμαν στο Διακοφτό όπου παραλάβαμε τους πεζοπόρους και επιστρέψαμε στην Αθήνα. Συμμετείχαν 23 άτομα.

1-4/5/03 ΒΑΛΙΑ ΚΑΛΝΤΑ: Συμμετείχαν 54 εκδρομείς. Την Παρασκευή 2/5/03 έγινε πορεία 8 ωρών προς το Αρκουδόρεμα και το Σάββατο 3/5/03 πορεία 6 ωρών από το χωριό Γρεβενίτι στη Μονή Βοτσάς στο χωριό Δόλιανη. Την Κυριακή έγινε επίσκεψη στο Μέτσοβο. Η διαμονή έγινε στη μαγευτική Βωβούσα. Αρχηγός: Διονύσης Βαγγής.

11/5/03 ΛΙΜΝΗ ΤΣΙΒΛΟΥ: Περίπατοι γύρω από τη πανέμορφη λίμνη Τσιβλού στις πλαγιές του Χελμού. Φαγητό και διασκέδαση στο «Πέτρινο» κοντά στη λίμνη. Συμμετείχαν 47 άτομα.

18/5/03 ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΥΒΟΙΑΣ: Επίσκεψη στη Μονή Παναγίας του Περίβλεπτου, στον ολάνθιστο χώρο της οποίας οι φιλόξενες μοναχές μας περιποιήθηκαν με καφέ, χωριάτικο ψωμί και ελιές. Μπάνιο και φαγητό σε παραλιακή ταβέρνα. Επιστροφή μέσω Δήλεσι. Συμμετείχαν 32 άτομα.

25/5/03 ΣΟΦΙΚΟ- ΚΟΡΦΟΣ: Καφές στα Λουτρά Ελένης. Επίσκεψη στο Σοφικό, πατρίδα του Μ. Ιατρίδη. Μπάνιο και φαγητό στον Κόρφο. Καφέ στο «Στόρι», με υπέροχη θέα στην Π.Επίδαυρο. Συμμετείχαν 34 άτομα.

1/6/03 ΑΤΑΛΑΝΤΗ-ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΚΑΛΑΣ: Επισκεφθήκαμε το μοναστήρι των Αγίων Αναργύρων και στη συνέχεια κατηφορίσαμε στη Σκάλα Αταλάντης για μπάνιο, φαγητό και περίπατο κοντά στη θάλασσα. Για καφέ πήγαμε στο Θεολόγο. Συμμετείχαν 48 άτομα.

7-22/6/03 ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ DAMAVAND ΤΗΣ ΟΡΟΣΕΙΡΑΣ ALBORZ (5671m.) Οι αλπινιστές Ηλίας και Στέλιος Τσίκας, μέλη του Πάνα, κατακτούν τη ψηλότερη κορυφή του Ιράν με τη βοήθεια του οδηγού Ιμαλαΐστα Reza Azadegan.

8/6/03 -1η εκδρομή: ΥΜΗΤΤΟΣ- ΠΑΙΔΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ: Με τη συμμετοχή 16 ατόμων, μικρών και μεγάλων έγινε πορεία τριών ωρών από τη Μονή Καισαριανής μέχρι το Πυροφυλάκιο και το χώρο αναψυχής Καλοπούλα. Αρχηγός :Τάσος Αυγέρης

           -2η εκδρομή: ΠΑΥΛΙΑΝΗ :Συμμετοχή του ΠΑΝΑ με ένα πούλμαν στο Πανελλήνιο Φυσιολατρικό Πανηγύρι της Ο.Ε.Σ.Ε. Τιμήθηκαν βετεράνοι ορειβάτες μεταξύ των οποίων ο κύριος Γεώργιος Ανδρουτσόπουλος καθώς και ο Σύνδεσμός μας. Η όλη εκδήλωση έλαβε χώρα στο φιλόξενο καταφύγιο του ΦΟΙΒΟΥ. Στους εκδρομείς προσεφέρθη γεύμα και κρασί. Συμμετείχαν 28 άτομα.

14-16/6/03 ΣΥΒΟΤΑ: 62 εκδρομείς με δύο πούλμαν επισκέφθηκαν το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος το Ζάλογγο (το Σάββατο), την Κυριακή τους Παξούς , τους Αντίπαξους και την Πάργα και τη Δευτέρα το νεκρομαντείο του Αχέροντα, τη Νικόπολη και τη Βόνιτσα. Η διαμονή έγινε στα Σύβοτα σε camping και σε δωμάτια. Αρχηγός: Διονύσης Βαγγής.

22/6/03 ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ- ΜΠΑΛΤΣΑ :Αφού απολαύσαμε τη θάλασσα άλλοι κάνοντας μπάνιο κι άλλοι κάνοντας όμορφους περιπάτους δίπλα στην παραλία και το δάσος, ανεβήκαμε για φαγητό στο χωριό Λαλιώτη στη ταβέρνα «Το στέκι της Βάσιας» με καλό φαγητό και εξαιρετική περιποίηση από τους ιδιοκτήτες. Συμμετείχαν 25 άτομα.

29/6/03 ΞΕΡΟΒΟΥΝΙ ΕΥΒΟΙΑΣ : Εκδρομή στο Ξεροβούνι Ευβοίας για συλλογή τσαγιού και υπερικού. Συμμετείχαν 31 άτομα.

18-21/7/03 ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ (2456μ.) : Το όνειρο κάποιων Κρητικών του ΠΑΝΑ γίνεται πραγματικότητα .23 ορειβάτες αναχωρούν με το ΑΠΤΕΡΑ και φτάνουν 6:00 π.μ. στο Ρέθυμνο. Με πούλμαν οδηγούμαστε στη Μονή Αρκαδίου. Περιήγηση στην πόλη του Ρεθύμνου, φαγητό, προώθηση στο χωριό Κουρούτες και διανυκτέρευση σε σκηνές στη βάση του κώνου στα 1500μ. στην τοποθεσία Στουμπωτός Πρίνος. Την Κυριακή, στις 4:30 π.μ., με αρκετό αέρα, ξεκινά η ανάβαση προς την κορφή Τίμιος Σταυρός (2456μ.) Η χαρά μεγάλη και η θέα απερίγραπτη. Κατάβαση από το Ε4, στάση στη Νίθαυρη για κρητική γκαζόζα, φαγητό και μπάνιο στην Αγία Γαλήνη. Στην επιστροφή επίσκεψη στο χωριό Σπήλι και από Ρέθυμνο επιστροφή με το ΠΡΕΒΕΛΗ στον Πειραιά. Ήταν μια υπέροχη εκδρομή. Αρχηγός :Βαγγέλης Κουτσελίνης.

 3-10/8/03 ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΛΕΥΚΟ ΟΡΟΣ ΤΩΝ ΑΛΠΕΩΝ (4807μ.): Οι αλπινιστές Αλέξανδρος Χέντον, Βαγγέλης Κουτσελίνης και Παναγιώτης Μπαβέας επιχειρούν ανάβαση με τους δύο πρώτους να πατούν στις 5/8/03 και ώρα 9:00 π.μ. την ψηλότερη κορυφή της Ευρώπης, το Mont Blanc, με ιδανικές συνθήκες. Αρχηγός αποστολής :Βαγγέλης Κουτσελίνης.

8-10/8/03 ΟΛΥΜΠΟΣ (2917μ.): Η ανάβαση έγινε από έξι άτομα με ιδιωτικά μέσα. Την πρώτη μέρα έγινε η διαδρομή Λιτόχωρο- Διασταύρωση-Πετρόστρουγκα -Σκούρτα- Οροπέδιο Μουσών, όπου και διανυκτέρευση στο ψηλότερο καταφύγιο της Ελλάδας το «Γιόσος Αποστολίδης» στα 2760μ. Την επομένη οι ορειβάτες , περνώντας από τα περίφημα Ζωνάρια του Στεφανιού, προωθούνται προς το Λούκι του Μύτικα και κάνουν κορυφή με άστατο καιρό. Κατάβαση από το καταφύγιο «Σπήλιος Αγαπητός» μέχρι τα Πριόνια. Αρχηγός :Τάσος Αυγέρης.

19-28/9/03 ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ: Ο Πάνας φέτος οργάνωσε για δεύτερη φορά εκδρομή στη γειτονική Ιταλία. Έγινε επίσκεψη στις κεντρικές περιοχές Καμπανία, Λάτιο, Τοσκάνη και Ούμπρια με κύριους σταθμούς τις πόλεις Νεάπολη, Ρώμη και Φλωρεντία. Έγινε περιήγηση στην αρχαία πόλη της Πομπηίας κάτω από την κορυφή του Βεζούβιου. Ήταν μια υπέροχη εκδρομή στη γειτονική μας χώρα.

12/10/03 ΡΟΒΙΕΣ ΕΥΒΟΙΑΣ: Μετά από μια θαυμάσια διαδρομή μέσα από πευκοδάσος φτάνουμε στις Ροβιές, ένα ωραίο παραλιακό χωριό. Περίπατος στη γύρω περιοχή και επίσκεψη στη Μονή Οσίου Δαυίδ σε απόσταση 11 χιλιομέτρων από τις Ροβιές μέσα από μια ωραία διαδρομή. Φαγητό στο ξενοδοχείο «Σουρής». Επιστροφή στην Αθήνα μέσω Αιδηψού. Συμμετείχαν 26 άτομα.   

19-20/10/03 ΑΥΓΟ ΝΟΤΙΑΣ ΠΙΝΔΟΥ(2146μ.):Συμμετείχαν 45 άτομα . Με πούλμαν οδηγούμαστε στα χωριά Ελάτη, Περτούλι, Νεραϊδοχώρι όπου και διανυκτέρευση σε ξενώνες.Το βράδυ του Σαββάτου φαγητό στη ταβέρνα «Καψούρας» στην πλατεία του χωριού.   Την Κυριακή λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών πραγματοποιήθηκε μια μικρή διαδρομή από τα Περτουλιώτικα Λιβάδια μέχρι το χωριό Ελάτη με δυνατή βροχή. Φαγητό στην Ελάτη και επιστροφή στην Αθήνα. Αρχηγός: Βαγγέλης Κουτσελίνης.