3-4/12/2016 Το διήμερο 3-4 Δεκεμβρίου, ο Σύλλογός μας θα επισκευτεί το νομό Ευρυτανίας και συγκεκριμένα το όρος Καλιακούδα, φωλιασμένο κυριολεκτικά σε μία καταπράσινη περιοχή και περιτριγυρισμένο από όμορφα γειτονικά βουνά, όπως η Χελιδόνα, ο Τυμφηστός και το Παναιτωλικό. Η Καλιακούδα, που το ορεινό προφίλ της το κατατάσσει στα Αλπικά βουνά της χώρας με έντονο ανάγλυφο, είναι το βουνό στο οποίο βρίσκεται το περίφημο «Πάνταβρέχει», μια τοποθεσία εξαιρετικού κάλλους.

Το πρόγραμμα αναλυτικά:

Σάββατο 3.12.2016: Αναχώρηση στις  7.30 πμ από την πλατεία  Καραϊσκάκη (σταθμός μετρό  Μεταξουργείο) με προορισμό το όμορφο Καρπενήσι και έπειτα το Νέο Μικρό Χωριό, όπου και η διαμονή μας στον όμορφο ξενώνα ‘Το Ρίζωμα’. Περιήγηση στο Μοναστήρι του Προυσού και βόλτα στο Παλαιό Μικρό Χωριό. Το βράδυ, στον ξενώνα, θα συγκεντρωθούμε όλοι μαζί, προκειμένου να ενημερώσουμε τους Πάνες γύρω από θέματα ορειβασίας, όπως ο εξοπλισμός χειμερινού βουνού, ασφάλεια στο βουνό, χειρισμός των υλικών κ.α.

Κυριακή 4.12.2016: Η Ορειβατική ομάδα θα πραγματοποιήσει ανάβαση στην Καλιακούδα από το Μεγάλο Χωριό, ενώ μια δεύτερη ομάδα θα μείνει στο χωριό για μικρή πεζοπορία σε όμορφο δάσος (ιδανική για παιδιά και απλούς πεζοπόρους). Επιστροφή από την ίδια διαδρομή.

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ: Πιολέ, κραμπόν, αντιανεμικό, αδιάβροχες μπότες, fleece, γάντια, σκούφο, λίγα τρόφιμα για την κορυφή, φακό, σακίδιο 35lt για την κορυφή.

ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: Mέτρια προς δύσκολη (εάν υπάρχει χιονοκάλυψη). Ώρες πορείας 8-9.

ΚΟΣΤΟΣ: 55-58 Ευρώ (Περιλαμβάνει μεταφορά με πούλμαν, διανυκτέρευση στον ξενώνα και πρωινό)

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ

Βαγγέλης Κουτσελίνης: 6977539794

Μαρίνος Θεοδωρακόπουλος: 6973241288