2-3/12/23 Ο σύλλογός μας το Σαββατοκύριακο 02-03 Δεκεμβρίου 2023 θα πραγματοποιήσει ορειβατική εκδρομή με ανάβαση στην κορυφή Προφήτης Ηλίας στον Ταΰγετο.

Ο Ταΰγετος είναι ένα από τα μεγαλύτερα βουνά της Ελλάδας, με μήκος 115 χλμ. περίπου, μέγιστο πλάτος 30 χιλιόμετρα και έκταση 2.500 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Ο εντυπωσιακός ορεινός όγκος του έχει το μεγαλύτερο ύψος απ’ όλα τα βουνά της Πελοποννήσου (2.404 μ.) και γι’ αυτό χαρακτηρίζεται ως «τρούλος του Μοριά». Όμορφα χωριά, δύσβατα μονοπάτια, εύφορες κοιλάδες, διαδοχικές χαράδρες που καταλήγουν στη θάλασσα, απότομες κορυφές και μεγάλα οροπέδια είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του Ταΰγετου. Παρουσιάζει μεγάλη ποικιλία χλωρίδας και πανίδας λόγω της μεγάλης του έκτασης με 25 αποκλειστικά ενδημικά είδη ενώ αποτελεί πέρασμα για τα μεταναστευτικά πουλιά.

Το πρόγραμμα αναλυτικά:

Σάββατο 02.12.2023:

Αναχώρηση στις 7:00 πμ από την πλατεία Καραϊσκάκη (Μετρό Μεταξουργείο).

Προορισμός μας η Σπάρτη. Εκεί στις 11:30 π.μ Θα επισκεφτούμε το πολύ ενδιαφέρον θεματικό μουσείο λαδιού της Τράπεζας Πειραιώς. Κατόπιν θα κατευθυνθούμε στην τοποθεσία πηγή Μαγγανιάρη , όπου θα μας περιμένει ο υπεύθυνος του καταφυγίου  για να παραλάβει σακίδια, υπνόσακους και σκηνές ,ώστε να μην έχουμε πρόσθετο βάρος στην ανάβασή μας για το καταφύγιο. Μέχρι το καταφύγιο (θέση Βαρβάρα στα 1.500 μ) είναι περίπου 2 ώρες πεζοπορίας. 

Στο καταφύγιο θα φάμε όλοι μαζί βραδινό που θα ετοιμάσει ο υπεύθυνος του καταφυγίου.

Κυριακή 03.12.2023:

Την Κυριακή το πρωί μετά το πρωινό στο καταφύγιο θα ξεκινήσουμε την ανάβασή μας στην κορυφή Προφήτης Ηλίας (2.404 μ) που υπολογίζεται να γίνει σε 2,5 – 3 ώρες, καλύπτοντας μια υψομετρική διαφορά 900 μέτρων. Αφού απολαύσουμε την υπέροχη θέα από την κορυφή της πυραμίδας , θα κατηφορίσουμε προς το καταφύγιο, θα μαζέψουμε τα πράγματά μας και θα πεζοπορήσουμε προς τον Μαγγανιάρη.  Θα ακολουθήσει μεσημεριανό σε  ταβέρνα της περιοχής και επιστροφή στην Αθήνα αφού θα έχουμε γεμίσει με ωραίες εικόνες και εμπειρίες.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ:6-7 ώρες

ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: Δύσκολη

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ: Υπνόσακος, παπούτσια πεζοπορίας, φλίς, αδιάβροχο, μπουφάν, γάντια, σκούφο, γκέτες, μπατόν, παγούρι, τρόφιμα για την πορεία και απαραίτητα καλή διάθεση!

ΚΟΣΤΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ: 65 ευρώ (η τιμή περιλαμβάνει το πούλμαν, την διανυκτέρευση στο καταφύγιο και το κόστος του οχήματος που θα μεταφέρει τα σακίδια στο καταφύγιο). Η επίσκεψη στο Μουσείο Λαδιού, το βραδινό φαγητό στο καταφύγιο και το πρωινό της Κυριακής δεν συμπεριλαμβάνονται την παραπάνω τιμή.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Ξενιώτης Γιώργος: 6972098727

Αναστασόπουλος Νίκος: 6978365943