19/2/2017 Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως δυστυχώς δεν κατέστη εφικτή η εξόρμηση το τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας στην περιοχή των Καλαβρύτων και η ανάβαση στον Χελμό, με αποτέλεσμα η εξόρμηση να πραγματοποιηθεί αυθημερόν, μία εβδομάδα νωρίτερα. Έτσι λοιπόν, η ορειβατική εκδρομή στον Χελμό θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017.

Ο Χελμός στην αρχαιότητα ονομαζόταν «Αροάνια». Το νεότερο όνομα «Χελμός» μπορεί να είναι σλαβικής προέλευσης και σημαίνει «λόφος» ή μπορεί να είναι αρβανίτικης προέλευσης και σημαίνει «δηλητηριώδες βουνό». Ο χαρακτηρισμός αυτός πιθανόν αποδόθηκε στο βουνό επειδή από αυτό πήγαζε η Στύγα, το νερό της οποίας σύμφωνα με τους αρχαίους Έλληνες ήταν δηλητηριώδες. (Πηγή : Wikipedia)
Το πρόγραμμα αναλυτικά:

Κυριακή 19.02.2017: Αναχώρηση στις  6.30 πμ από την πλατεία  Καραϊσκάκη (σταθμός μετρό  Μεταξουργείο). Προορισμός μας το χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων, από το πάρκινγκ του οποίου ξεκινάει η διαδρομή μας (εκεί υπάρχει και το μεγάλο σαλέ του χιονοδρομικού). Θα κινηθούμε μέσα από τις πίστες, θα προσπεράσουμε το δεύτερο σαλέ του χιονοδρομικού και θα ανέβουμε μέσα από το χαρακτηριστικό λούκι (που είναι ταυτόχρονα και πίστα) στο διάσελο της Νεραϊδοράχης. Εκεί θα συναντήσουμε τον τερματικό σταθμό του λιφτ και το τηλεσκόπιο Αρίσταρχος που ξεκίνησε να λειτουργεί το 2007. Η περιοχή επιλέχθηκε επειδή είναι από τα σημεία της Ευρώπης με την χαμηλότερη φωτορύπανση.

Εναλλακτικά, όσοι δεν επιθυμούν να ανέβουν στον Χελμό, θα έχουν την δυνατότητα να κάνουν σκι στο χιονοδρομικό κέντρο.

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ: Μποτάκι ορειβατικό, μπουφάν, γάντια, αδιάβροχο, σκούφο, μπατόν, μικρό σακιδιάκι με νερό, κραμπόν ή πιολέ (εάν συναντήσουμε πάγο στη κορυφή), λίγα τρόφιμα και… καλή διάθεση!

ΚΟΣΤΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ: 17-19 Ευρώ

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Συρμάνογλου Παντελής: 6973300288

Κουκουβάος Σπύρος: 2106617551