07-08/07/18
Το καλοκαίρι μπήκε για τα καλά και ο Πάνας οργανώνει διάσχιση ενός πανέμορφου ποταμιού της Δυτικής Ελλάδας, τη Νέδα. Ένα επίγειο παράδεισο, που μέσα από φαράγγια και βάθρες καταλήγει σε ένα μαγευτικό τοπίο με καταρράκτες.
Η Νέδα πηγάζει από το όρος Λύκαιο στα σύνορα Αρκαδίας και Μεσσηνίας. Έχει μήκος 32 χιλιόμετρα και αποτελεί το φυσικό σύνορο των νομών Μεσσηνίας και Ηλείας. Στο μεγαλύτερο μέρος της πορείας του διασχίζει ένα στενό φαράγγι. Έχει πυκνή βλάστηση και πέτρινα γεφύρια ενώ υπάρχουν και μικροί καταρράκτες που σχηματίζονται στους βράχους που το περιτριγυρίζουν.
Το πρόγραμμα αναλυτικά:

Σάββατο 07.07.2018: Αναχώρηση από την πλατεία Καραϊσκάκη (σταθμός μετρό Μεταξουργείο) στις 7:30 πμ. Αφού κάνουμε την καθιερωμένη στάση ενδιάμεσα, θα κινηθούμε προς τα Κρέστενα, μία όμορφη κωμόπολη του νομού Ηλείας. Η διανυκτέρευση θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Αθηνά (http://athinahotelolympia.com/).

Αφού τακτοποιηθούμε στα δωμάτια, θα πάμε σε κοντινή παραλία για μπάνιο. Το απογευματάκι επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο και είμαστε ελεύθεροι για ξεκούραση, φαγητό, ποτό, βόλτα στα Κρέστενα ή να συνεχίσουμε το κολύμπι στην πισίνα του ξενοδοχείου.

Κυριακή 08.07.2018: Στις 7:30 πμ, αφού πάρουμε το πρωινό μας, θα ξεκινήσουμε με το λεωφορείο προς το χωριό Πλατάνια. Αφετηρία μας θα είναι η γέφυρα της Φυγαλείας, που βρίσκεται κοντά στα Πλατάνια.

Η διάσχιση της Νέδας είναι μια μοναδική εμπειρία, που ωστόσο χρειάζεται προσοχή σε κάποια σημεία, για να μην συμβεί κάποιο απρόοπτο.

Σε κάποια σημεία μέσα στο φαράγγι απαιτείται κολύμβηση για να το περάσουμε, ενώ στα υπόλοιπα απαιτείται περπάτημα μέσα στο ποτάμι.

Στο τέλος της διαδρομής, μας περιμένει ένα υπεροχο πέτρινο γεφύρι. Λίγα μέτρα πιο μπροστά, η Νέδα χάνεται σε μία σπηλιά (που ονομάζεται Στόμιο). Σε Στόμιο τα νερά είναι βαθιά και επικρατεί σκοτάδι, επομένως για να το διασχίσει κανείς χρειάζεται να κολυμπήσει στο σκοτάδι.

Εμείς θα ακολουθήσουμε το δεξιό μονοπάτι που ξεκινάει από το πέτρινο γεφύρι. Μετά από κάποια λεπτά περπατήματος θα οδηγηθούμε σε ένα εκκλησάκι της Παναγίας, που αγναντεύει το ποτάμι και σε δύο υπέροχους καταρράκτες, στους οποίους μπορούμε να κάνουμε βουτιές, να βγάλουμε φωτογραφίες και να απολαύσουμε το τοπίο.

Επιστρέφουμε στο πέτρινο γεφύρι, από όπου θα μας παραλάβει το αγροτικό αυτοκίνητο για να μας μεταφέρει στο χωριό Πλατάνια. Εκεί θα βρίσκεται το λεωφορείο μας, όπου θα μπορέσουμε να αλλάξουμε τα βρεγμένα ρούχα και στη συνέχεια θα φάμε στην μικρή πλατεία του χωριού.

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ: Μαγιό απαραίτητο, αθλητικά παπούτσια (που θα μπουν στο νερό-δεν συνιστώνται ανοιχτά παπούτσια, για την προστασία των δαχτύλων), αδιάβροχη φωτογραφική μηχανή, αδιάβροχο σακίδιο (για κάποια πετσέτα και λίγα προσωπικά αντικείμενα), γυαλιά ηλίου (με λαστιχάκι), μπουκάλι με νερό, λίγα τρόφιμα, αντηλιακό, καπέλο και απαραίτητα … καλή διάθεση.

Είναι αυτονόητο πως σε περίπτωση που κάποιο άτομο δεν έχει τον κατάλληλο εξοπλισμό, δεν θα έχει την δυνατότητα να συμμετέχει στην διάσχιση.

ΚΟΣΤΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ: περίπου 55 ευρώ (διανυκτέρευση/μεταφορικά/κόστος αγροτικού).

ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ: Η προκαταβολή 20 ευρώ είναι απαραίτητη, αφού όμως προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία με τους αρχηγούς.

Η προκαταβολή θα πρέπει να γίνει στον παρακάτω λογαριασμό του συλλόγου στην Τράπεζα Πειραιώς (γράφοντας το όνομα του καταθέτη):

GR97 0172 0230 0050 2308 3936 132 – (Τράπεζα Πειραιώς)

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Καμπουροπούλου Άννα: 6977171131

Συρμάνογλου Παντελής: 6973300288