11/12/22 Ο Πάνας, πιστός φίλος και λάτρης των ελατοσκέπαστων βουνών σας καλεί σε μια Χριστουγεννιάτικη εξόρμηση στο βουνό των Μουσών, τον Ελικώνα! Αναζητώντας τους μύθους και τις παραδόσεις του πανέμορφου αυτού βουνού, θα πραγματοποιήσουμε μια εύκολη χειμωνιάτικη πεζοπορική διαδρομή από το ορεινότερο χωριό του Ελικώνα, το Ζερίκι (850μ.) με προορισμό το χωριό Κυριάκι Βοιωτίας (750μ.).

Το εθνικό μονοπάτι Ο22 συνδέει τα 2 αυτά όμορφα ορεινά χωριά, σε μια διαδρομή μέσα στα έλατα, σε ένα μαγευτικό φυσικό περιβάλλον.

Η διαδρομή είναι κατάλληλη για πεζοπόρους χωρίς ιδιαίτερη εμπειρία αλλά με κατάλληλο εξοπλισμό. Συνίσταται επίσης για παιδιά από 10 ετών και άνω (με παρουσία γονέα) που έχουν πεζοπορήσει στο παρελθόν αντίστοιχες διαδρομές.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

Αναχώρηση 7.30 πμ από πλατεία Καραϊσκάκη (Μετρό Μεταξουργείο)

Ώρες Πορείας : 3:00-3:30

Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη

Κόστος Εκδρομής: 20 ευρώ. Για τα παιδιά το κόστος είναι 15 ευρώ

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ: Γάντια, σκούφος, σακίδιο 20-35 lt, μπότες πεζοπορίας, αντιανεμικό jacket, fleece, θερμοεσώρουχο, παντελόνι ορειβασίας,  μπατόν, σνακ, παγούρι κλπ. (εφεδρικά στεγνά ρούχα)

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Βαγγέλης Κουτσελίνης: 6977539794

Σημείωση:

Οι αρχηγοί έχουν το δικαίωμα να τροποποιήσουν το πρόγραμμα, με γνώμονα την ασφάλεια των συμμετεχόντων, αναλόγως των καιρικών συνθηκών που θα συναντήσουμε.