21-22/1/2017 Ο σύλλογος μας σας καλωσορίζει στον καινούργιο χρόνο με μια ενδιαφέρουσα ορειβατική  εκδρομή στη  κεντρική  Ελλάδα και συγκεκριμένα  στον  Κόζιακα  ή Κερκέτιο όρος, ένα βουνό του  Ν. Τρικάλων  με υψόμετρο 1901μ  Ένα βουνό που αποτελεί τμήμα της οροσειράς της Πίνδου  και   το  μήκος της ενιαίας του  ράχης  ξεπερνά  τα  25  χιλιόμετρα.   Ο Κόζιακας  είναι πυκνά δασωμένος .   Στις δυτικές και ανατολικές πλευρές του καλύπτεται από πυκνά φυλλοβόλα δέντρα, ενώ πιο ψηλά τα  έλατα  επικρατούν παντού.  Η διαδρομή μας  μέχρι την κορυφή  Χατζηπέτρου είναι σχετικά μέτριας δυσκολίας  και ξεκινάει  από τα Περτουλιώτικα  λιβάδια απέναντι από το  χιονοδρομικό Περτουλίου.

Η διαμονή μας  θα γίνει στην  Ελάτη ένα  από  τα πιο  ορειβατικά   χωριά  μας και πιο συγκεκριμένα στο ξενοδοχείο Παπαναστασίου (http://www.hotelpapanastasiou.gr/).

Το πρόγραμμα αναλυτικά:

Σάββατο 21.01.2017: Αναχώρηση στις  7.00 πμ από την πλατεία  Καραϊσκάκη (σταθμός μετρό  Μεταξουργείο). Μετά από τις απαραίτητες στάσεις  θα φτάσουμε στην  Ελάτη και θα τακτοποιηθούμε  στο  ξενοδοχείο.  Το πρόγραμμα την πρώτη  ημέρα είναι  χαλαρό.  Περιήγηση  στο χωριό, στα συμπαθητικά  μικρά μαγαζάκια, τα ωραία café που λειτουργούν και σαν μπαράκια το βράδυ και τα οποία  προσφέρονται για παρεΪστικες στιγμές. Την  ίδια  ημέρα   θα γίνει και  η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του συλλόγου με  τον  τυχερό  να  κερδίζει  ένα ορειβατικό δώρο.

Κυριακή 22.01.2017: Ημέρα  ορειβασίας. Με το λεωφορείο θα κατευθυνθούμε στα  Περτουλιώτικα  λιβάδια απ’  όπου θα ξεκινήσουμε την ορειβατική μας διαδρομή  για την κορυφή.  Φυσικά  υπάρχουν και  άλλες επιλογές:

Πρώτη επιλογή:  Όσοι δεν  έχουν μεγάλες αντοχές για την κορυφή  μπορούν  να ακολουθήσουν την  ορειβατική ομάδα  και να  περπατήσουν ένα μέρος της διαδρομής.

Δεύτερη επιλογή:  Όσοι δεν θέλουν να περπατήσουν  να κάνουν σκι  στο χιονοδρομικό  Περτουλίου.

Τρίτη επιλογή:  Χαλαρές στιγμές στην Ελάτη ή το Περτούλι.

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ: Η ορειβατική ομάδα χρειάζεται ορειβατικές μπότες, αδιάβροχο, ζεστά ρούχα,  γάντια, σκούφο  και κραμπόν ή πιολέ  εάν συναντήσουμε πάγο στη κορυφή.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ: Καλή διάθεση για να περάσουμε καλά…

ΚΟΣΤΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ: 55-58 Ευρώ (Περιλαμβάνει τη διαμονή με το πρωινό και τις μετακινήσεις με το λεωφορείο).

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ: 55-58 30 ευρώ ανά άτομο που θα πρέπει να καταβληθεί στο λογαρισμό του συλλόγου: GR97 0172 0230 0050 2308 3936 132    (Τράπεζα Πειραιώς). Στην αιτιολογία θα πρέπει να δηλώσετε το όνομα του συμμετέχοντος.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Ξενιώτης Γιώργος: 6972098727

Χρυσοστόμου Κώστας: 6972333487