29/8/20-5/9/20
Μέσα στις πρωτόγνωρες και αγχωτικές καταστάσεις που βιώνουμε, ο Πάνας μας δίνει τη δυνατότητα και φέτος μίας εβδομάδας χαλάρωσης και ξεγνοιασιάς, ένα μικρό διάλειμμα χαράς και περιπέτειας…Το  καλοκαιρινό μας ραντεβού θα είναι στην Κίμωλο, ένα μικρό νησί των Κυκλάδων ξεχωριστής ομορφιάς στο οποίο συνδυάζονται αρμονικά οι  μοναδικοί ηφαιστειογενείς βραχώδεις σχηματισμοί με το υπέροχο λευκό χρώμα της «κιμωλίας γης» – της γνωστής κιμωλίας – και η απλότητα ενός μικρού ατμοσφαιρικού νησιού με υπέροχες παραλίες, γαλαζοπράσινα νερά,  φιλόξενους ανθρώπους και λαχταριστές τοπικές λιχουδιές.  Συνοδοιπόροι στο ταξίδι μας θα είναι οι «Κιμωλίστες», η εθελοντική πεζοπορική – και όχι μόνο – ομάδα του νησιού.
Το ταξίδι μας ξεκινά το Σάββατο 29.08.2020 στις 07:00 το πρωί με το πλοίο «ΣΟΛΩΜΟΣ«. Η συνάντηση μας θα είναι μία ώρα νωρίτερα έξω από το πλοίο. Θα φτάσουμε στο νησί στις 13:35.
Η αναχώρηση από το νησί θα γίνει το Σάββατο 05.09.20 στη 13:50 το απόγευμα με το ίδιο πλοίο και θα φτάσουμε στον Πειραιά στις 22:10.
ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ:
Κατά τη διάρκεια της παραμονής μας στο νησί θα πεζοπορήσουμε στα παρακάτω μονοπάτια με σημείο έναρξης της διαδρομής το Χωριό και σε τοποθεσία που θα μας υποδείξουν οι «Κιμωλίστες».
Το περπάτημα θα αρχίζει στις εννέα το πρωί εκτός και αν οι συνθήκες και η διαδρομή απαιτεί διαφορετική ώρα. Οι ώρες πορείας είναι ενδεικτικές.
  • Χωριό – Σκλάβος – Σκιάδι – Μαυροσπηλιά Μία πορεία συνολικής διάρκειας περίπου 5 ωρών από τις οποίες περίπου οι 3 θα είναι πεζοπορία καθώς παράλληλα θα δροσιζόμαστε σε διάφορες παραλίες (Καλαμίτσι, Μπονάτσα, Αλυκή, Μαυροσπηλιά). Θα θαυμάσουμε και τον εξαιρετικά σπάνιο γεωλογικό σχηματισμό «Σκιάδι» ένα μονόλιθο με σχήμα μανιταριού σήμα κατατεθέν του νησιού. Μία σχετικά εύκολη διαδρομή για όλους. Θα θαυμάσουμε και τον εξαιρετικά σπάνιο γεωλογικό σχηματισμό «Σκιάδι» ένα μονόλιθο με σχήμα μανιταριού σήμα κατατεθέν του νησιού. Μία σχετικά εύκολη διαδρομή για όλους.
  • Χωριό – Πέρου – Μοναστήρια – όρμος Σούφι Διαδρομή  συνολικής διάρκειας (με τις βουτιές μας…) περίπου 5 ωρών και  σχετικά εύκολη.  Όμορφη και  με εξαιρετική θέα. Η παραλία Μοναστήρια αλλά και ο μικρός απάνεμος κόλπος στο Σούφι θα σας μαγέψουν!
  • Χωρίο – Ρέμα – Γούπα – Καράς – Άγιος Νικόλαος Πολύ εύκολη διαδρομή διάρκειας περίπου 1,5 ώρας κυρίως παραλιακά περνώντας από τους όρμους Γούπα, Καρά, και Αγίου Νικολάου. Θα πραγματοποιηθεί είτε συνδυαστικά με βουτιές στις παραλίες είτε σαν μία χαλαρή απογευματινή βόλτα. Αξιοθέατο στον απάνεμο όρμο Γούπα ο εντυπωσιακός βραχώδης σχηματισμός «Ελέφαντας». Στον όρμο Καρά θα αντικρίσουμε μοναδικές φυσικές πισίνες…
  • Χωριό – Χιμέλι – παραλία Αγιόκλημα – Φιδάκι Απαιτητική  (λόγω της ανηφόρας σχεδόν κατά τα 3/4) διαδρομή διάρκειας περίπου 3 ωρών που όμως μας δίνει τη δυνατότητα να επισκεφτούμε εξαιρετικής ομορφιάς τοπία. Καταλήγοντας στην παραλία Αγιόκλημα οι δεινοί κολυμβητές της παρέας μας θα κολυμπήσουν μέχρι την παραλία Φιδάκι στο οποίο αναβλύζει καυτό νερό ….56 βαθμών Κελσίου…βάλσαμο!
  • Χωριό – Πάνω κλίμα – παραλία Πράσσα Μετά από πεζοπορία περίπου 2,5 – 3 ωρών σε γιδόστρατες…θα βρεθούμε στην ίσως πιο όμορφη παραλία του νησιού τα Πράσσα με τυρκουάζ νερά και λευκή αμμουδιά…επιστροφή για όσους το επιθυμούν  με πουλμανάκι μετά από συνεννόηση.
  • Θαλάσσια τουριστική εξόρμηση στην νήσο Πολύαιγο Ο γύρος ενός μικρού  παραδείσου  με σπάνια είδη χλωρίδας και πανίδας και υπέροχα νερά. Θα χωριστούμε σε 2 ή 3 ομάδες σε διαφορετικό χρόνο ή και ημέρα  καθώς ο μέγιστος αριθμός επιβαινόντων στο σκάφος είναι αυστηρά τα 17 άτομα.

Αναλυτικό πρόγραμμα θα μοιραστεί στους συμμετέχοντες πριν την αναχώρησή μας. Επισημαίνουμε πως η επιλογή της ημέρας για κάθε διαδρομή θα αποφασιστεί ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες και με την καθοδήγηση των «Κιμωλιστών». Η δυνατότητα συμμετοχής σε κάθε μονοπάτι ξεχωριστά θα κριθεί από τους αρχηγούς της εκδρομής σε σχέση με τον βαθμό δυσκολίας και την φυσική κατάσταση των συμμετεχόντων. Υπάρχουν και άλλες προτάσεις και εναλλακτικές διαδρομές όπως για παράδειγμα η διάσχιση της Πολυαίγου: Διαδρομή Παναγιάς τ΄ Αυλάκι – Μερσίνι – Φάρος. Απαιτητική πορεία διάρκειας 5 ωρών με μετάβαση από και προς τo νησί με σκάφος. Η επίσκεψη δεν συνδυάζεται με τον τουριστικό γύρο του νησιού ούτε με κάποια άλλη διαδρομή φυσικά και θα πραγματοποιηθεί μόνο εφόσον υπάρχει ο χρόνος, ελεύθερο σκάφος και συμμετοχή.

Αναλυτικές πληροφορίες για τα μονοπάτια και όλα τα δρώμενα του νησιού μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα: http://www.kimolistes.com/ και https://www.facebook.com/kimolistes.gr

ΔΙΑΜΟΝΗ: Η διαμονή μας στο νησί θα γίνει σε διάφορα ενοικιαζόμενα δωμάτια στην Πρωτεύουσα του νησιού, το Χωριό. Η κατανομή των συμμετεχόντων στα δωμάτια θα γίνει σύμφωνα με τις ανάγκες της εκδρομής.

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ: Για τις πεζοπορίες μας θα χρειαστείτε ορειβατικά αρβυλάκια, καπέλο, παγούρι, μπατόν,  αντηλιακό και  την πιο χαρούμενη διάθεσή σας

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: Η έκδοση των εισιτηρίων θα γίνει από τους αρχηγούς της εκδρομής. Τυχόν ακυρώσεις ή αλλαγές σε ώρες/ημερομηνίες κ.λ.π. θα γίνονται με ευθύνη του  συμμετέχοντα και μετά από ενημέρωση των αρχηγών.

ΚΟΣΤΟΣ:

Το κόστος συμμετοχής θα κυμανθεί μεταξύ 250 και 290 ευρώ ανάλογα με είδος του καταλύματος και τον αριθμό των ατόμων σε αυτό. Στο ποσό περιλαμβάνονται τα εισιτήρια του πλοίου (οικονομική θέση) και επτά διανυκτερεύσεις.

Δεν περιλαμβάνονται: η εκδρομή στην Πολύαιγο, είσοδοι σε μουσεία, τυχόν μετακινήσεις με ΚΤΕΛ και ο φόρος διανυκτέρευσης στα δωμάτια. Απαιτείται προκαταβολή 100 ευρώ έως 10.08.2020 στον παρακάτω λογαριασμό του συλλόγου, αφού προηγηθεί τηλεφωνική δήλωση συμμετοχής.

Η συμμετοχή οριστικοποιείται μόνο με την καταβολή των χρημάτων.

Τράπεζα Πειραιώς αριθμός λογαριασμού:

GR9701720230005023083936132

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΑΣ, στην αιτιολογία!

Θα παρακαλούσαμε θερμά λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών εξαιτίας της πανδημίας όλοι οι συμμετέχοντες να επιδείξουν την απαιτούμενη συνέπεια και ευαισθησία τηρώντας τα  μέτρα πρόληψης κατά της διασποράς του COVID 19. Μην ξεχνάτε πως επισκεπτόμαστε ένα μικρό νησί χωρίς ευτυχώς κρούσματα.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Παπαευαγγέλου Εύη: 6977237873

Αλαφιώτης Αντώνης: 6977242014