2/4/23 Την Κυριακή 2 Απριλίου ο σύλλογός μας εκδράμει σε ένα από τα αγαπημένα μας βουνά, στο Μαίναλο!

Ο ορεινός όγκος του Μαινάλου βρίσκεται στο κέντρο της Πελοποννήσου, στο νομό Αρκαδίας. Είναι σε απόσταση μόλις 2,5 με 3 ώρες από την Αθήνα. Το φυσικό του ανάγλυφο είναι εντυπωσιακό, με πολλές κορυφές, χαράδρες, πηγές, εκτεταμένα δάση κεφαλληνιακής ελάτης και πανέμορφα ορεινά χωριά. Διαθέτει άφθονες διαδρομές και ένα εκτεταμένο δίκτυο μονοπατιών, ανάμεσά τους το Ευρωπαϊκό Μονοπάτι Ε4 και το Εθνικό Μονοπάτι 32. Επίσης στο Μαίναλο υπάρχει και το πρώτο πιστοποιημένο μονοπάτι στην ηπειρωτική Ελλάδα, συνολικού μήκους 75 χιλιομέτρων (για περισσότερες πληροφορίες: http://menalontrail.eu/el/)

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

Αναχώρηση 7.00 πμ από πλατεία Καραϊσκάκη (Μετρό Μεταξουργείο)

Αρχικός μας προορισμός είναι το χωριό Κάψια, στο οποίο υπάρχει ένα από τα πιο ενδιαφέροντα σπήλαια της Ελλάδας. Εκεί θα γίνει και η στάση μας, μιας και εκεί υπάρχει καφέ που μπορεί να μας εξυπηρετήσει. Το εισιτήριο εισόδου στο σπήλαιο είναι 5 ευρώ και εφόσον υπάρχει η δυνατότητα θα μπορέσουμε να βγάλουμε ομαδικό εισιτήριο, στο οποίο υπάρχει και κάποια έκπτωση.

Μετά την ξενάγηση, που διαρκεί περίπου μισή ώρα, θα προωθηθούμε στο χιονοδρομικό κέντρο του Μαινάλου, στο οροπέδιο της Οστρακίνας (υψόμετρο 1.600 μέτρα), από όπου και η αφετηρία της διαδρομής μας. Τελικός μας προορισμός μας είναι η Αλωνίσταινα, ένα πανέμορφο και ιστορικό χωριό, σε υψόμετρο 1.220 μέτρων. Από την Αλωνίσταινα καταγόταν η μητέρα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, Ζαμπία Κωτσάκη και εκεί πέρασε τα παιδικά του χρόνια ο Γέρος του Μοριά.

Η κατάβαση μας από το χιονοδρομικό κέντρο θα γίνει μέσα από ένα πολύ όμορφο και πυκνό δάσος. Η διάρκεια της διαδρομής υπολογίζεται σε περίπου 3,30 ώρες.

Μετά το τέλος της πορείας θα ακολουθήσει γεύμα σε ταβέρνα της περιοχής και ακολούθως επιστροφή στην Αθήνα.

Κόστος Εκδρομής: 25 ευρώ (μεταφορικά), συν 5 ευρώ (κόστος εισιτηρίου σπηλαίου)

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ: Μποτάκια ορειβασίας, μπουφάν, αδιάβροχο, γάντια, σκούφος, μπουκάλι με νερό, λίγα τρόφιμα και απαραίτητα … καλή διάθεση.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Συρμάνογλου Παντελής: 6973300288

Μαντά Μίνα: 6974031968

Σημείωση:

Οι αρχηγοί έχουν το δικαίωμα να τροποποιήσουν το πρόγραμμα, με γνώμονα την ασφάλεια των συμμετεχόντων, αναλόγως των καιρικών συνθηκών που θα συναντήσουμε.