21-22/01/23

Ο σύλλογός μας ξεκινάει τις ορειβατικές του εξορμήσεις το 2023 με μια εκδρομή στη Μικρή Ζήρεια, ένα από τα πιο όμορφα βουνά της Πελοποννήσου, με αφετηρία και τερματισμό το χωριό Κεφαλάρι, χτισμένο στους ανατολικούς πρόποδες της Μικρής Ζήρειας, σε υψόμετρο 750 μ. Πρόκειται για ένα όμορφο χωριό, αρκετά μεγάλο και με πολλά πλατάνια.

Η Μικρή Ζήρεια (2.117 μ.) αποτελεί το ανατολικό τμήμα του ευρύτερου ορεινού όγκου που ονομάζεται Κυλλήνη ή Ζήρεια. Το δυτικό τμήμα καλύπτεται από τη Μεγάλη Ζήρεια (2.374 μ.) και είναι το δεύτερο ψηλότερο βουνό της Πελοποννήσου μετά τον Ταϋγετο (2.407 μ.). Το φυσικό σύνορο που χωρίζει τους δύο ορεινούς όγκους είναι η χαράδρα της Φλαμπουρίτσας. Μάλιστα, τόσο η χαράδρα της Φλαμπουρίτσας όσο και οι κορυφές της Ζήρειας προστατεύονται από τη συνθήκη Natura 2000, λόγω της σπάνιας και μοναδικής ομορφιάς χλωρίδας και πανίδας που διαθέτουν.

Το πρόγραμμα αναλυτικά:

Σάββατο 21.01.2023:

Αναχώρηση στις 8:00 πμ από την πλατεία Καραϊσκάκη (Μετρό Μεταξουργείο). Ξεκινάμε το διήμερο με μία επίσκεψη στο Ναύπλιο, μια από τις πιο όμορφες πόλεις της Ελλάδας, στην οποία όσες φορές και να έχουμε πάει, δεν λέμε όχι σε μια ακόμα φορά! Θα έχουμε λίγες ώρες στην διάθεσή σας να απολαύσουμε ένα καφέ ή τα αξιοθέατα της πόλης.

Νωρίς το απόγευμα θα αναχωρήσουμε για το χωριό Κεφαλάρι και το καταφύγιο της ΕΟΦ στην άκρη του χωριού. Εκεί, το βράδυ θα μαγειρέψουμε και θα κόψουμε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του συλλόγου μας.

Κυριακή 22.01.2023:

Ορειβατική ημέρα.  Η διαδρομή μας ξεκινάει από το μονοπάτι δίπλα στο καταφύγιο. Αφού φτάσουμε μετά από μια ώρα σε λιβάδι, θα μπούμε σε δασωμένη περιοχή όπου κυριαρχούν έλατα και κέδροι και φτάνουμε έως τα 1600 μ. σε κόψη ράχης με μεγάλο ξέφωτο ακολουθώντας μεταλλικά κόκκινα σημάδια. Από αυτό το σημείο (που μας χαρίζει πανέμορφη θέα των χιονισμένων κορυφών) και έως τη κορυφή ακολουθεί η υποαλπική ζώνη όπου το βουνό είναι γυμνό από βλάστηση. Εδώ μεγαλώνει η κλίση και ακολουθώντας την σήμανση βγαίνουμε στην κορυφή. Επιστροφή από την ίδια διαδρομή.

Εκτός από την ορειβατική, θα υπάρξει και δεύτερη ομάδα που θα ακολουθήσει πιο εύκολη διαδρομή.

Μετά το πέρας των δραστηριοτήτων μας θα ακολουθήσει ορειβατικό τσιμπούσι σε ταβέρνα της περιοχής!

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ: Ορειβατικές μπότες (όχι αθλητικά παπούτσια), γκέτες, αδιάβροχο, fleece, σακίδιο, γάντια, σκούφος, μπατόν, υπνόσακος ή σεντόνια για τον ύπνο και φυσικά καλή διάθεση!

ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: Μέτρια

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Αντώνης Αλαφιώτης: 6977 242014

Μίνα Μαντά: 6974 031968