3/12/2017
Ο σύλλογος μας την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017 θα ανέβει στο βουνό των μουσών, τον Ελικώνα.
Ο Ελικώνας είναι ένα πανέμορφο και σχετικά άγνωστο βουνό, που βρίσκεται ανάμεσα στον Παρνασσό και στον Κιθαιρώνα και δυστυχώς είναι τραυματισμένος από την εξόρυξη βωξίτη. Η θέα ωστόσο είναι εντυπωσιακή, τόσο προς τα γύρω βουνά, όσο και προς την πεδιάδα της Κωπαΐδας, τον Κορινθιακό κόλπο, την Πελοπόννησο και τις Αλκυονίδες νήσους, υπό την προϋπόθεση πως η ατμόσφαιρα είναι καθαρή.

Το πρόγραμμα αναλυτικά:

Κυριακή 03.12.2017: Αναχώρηση στις 7.00 πμ από την πλατεία Καραϊσκάκη (σταθμός μετρό Μεταξουργείο).

Προορισμός μας, αφού κάνουμε μία μικρή στάση ενδιάμεσα, το όμορφο χωριό Αγία Άννα, που είναι χτισμένο σε υψόμετρο 700 μέτρων και είναι περικυκλωμένο από πυκνά δάση και από …. ανεμογεννήτριες.
Η πορεία μας προς την κορυφή Παλιοβούνα (1.748μ.) ξεκινάει από την πλατεία του χωριού. Αφού φτάσουμε στα τελευταία σπίτια του χωριού, θα κινηθούμε σε δασικό δρόμο και κατόπιν θα ακολουθήσουμε το ορειβατικό μονοπάτι Ε22, που διασχίζει ένα πανέμορφο πυκνό ελατόδασος γεμάτο μανιτάρια αυτή την εποχή.
Προς την κορυφή το τοπίο αλλάζει και είναι γυμνό, ενώ στην πορεία προς την κορυφή θα συναντήσουμε και ένα ανενεργό μεταλλείο βωξίτη
Μετά την ολοκλήρωση της πορείας, θα ακολουθήσει το καθιερωμένο  σεμνό γεύμα σε ταβέρνα, στην πλατεία της Αγίας Άννας.

 

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ: Μποτάκια πεζοπορίας, αδιάβροχο, φλις, μπουκάλι με νερό, σάντουιτς και απαραίτητα … καλή διάθεση.

ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: Μέτρια

ΚΟΣΤΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ: 17 – 20 Ευρώ

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Αλαφιώτης Αντώνης6977242014

Συρμάνογλου Παντελής: 6973300288