17-18/10/20 Το φετινό φθινόπωρο είναι πολύ διαφορετικό λόγω της πρωτόγνωρης κατάστασης που βιώνουμε, ωστόσο εξακολουθεί να είναι μια ξεχωριστή εποχή  με πανέμορφα χρώματα, ιδανική για πεζοπορίες.

Και φυσικά δεν υπάρχει ιδανικότερο βουνό για φθινοπωρινή εξόρμηση από το υπέροχο Πήλιο!!!

Το Πήλιο, το βουνό των Κενταύρων, είναι χαμηλό και σχετικά ήρεμο, ένας πεζοπορικός παράδεισος με πληθωρική φύση, ατμοσφαιρικά χωριά, πανέμορφες παραλίες και υπέροχη θέα στον Παγασητικό.

Το πρόγραμμα αναλυτικά:

Σάββατο 17.10.2020: Αναχώρηση στις 7:00 πμ από την πλατεία Καραϊσκάκη (μετρό Μεταξουργείο) με προορισμό το χωριό Σταγιάτες, όπου θα μας περιμένει ο οδηγός μας και  αγαπημένος φίλος Γιάννης για να ξεκινήσουμε την πορεία μας, διάρκειας 3 ωρών περίπου, από προς τη Μακρυνίτσα.

Περνώντας μέσα από πέτρινα καλντερίμια, τοξωτά γεφύρια, ρεματιές με κατάφυτες πλαγιές, έχοντας εκπληκτική θέα προς τη θάλασσα και το Βόλο θα καταλήξουμε στην γραφική Μακρυνίτσα, το «μπαλκόνι του Αιγαίου» , όπως την αποκάλεσε ο Ελ. Βενιζέλος όταν την επισκέφθηκε το 1934, λόγω της εξαιρετικής θέας προς τον Παγασητικό. Θα ακολουθήσει φαγητό στα Χάνια, όπου βρίσκεται και το πανέμορφο και φιλόξενο καταφύγιο του «αδελφού» συλλόγου Πάνα Βόλου, στο οποίο θα καταλύσουμε.

Κυριακή 18.10.2020: Θα κάνουμε την κύρια πορεία μας στο Μονοπάτι των Καταρρακτών. Πρόκειται για μια εξαιρετικού κάλλους και απίστευτης φυσικής ομορφιάς διαδρομή, που στην πορεία της συναντάς τρία σημεία με καταρράκτες και βάθρες (εξ ου και το όνομά της). Διασχίζoυμε κυρίως αιωνόβια δάση οξιάς και καστανιάς, αλλά και περιβόλια με μηλιές προς το τέλος της διαδρομής. Θαυμάζουμε τους καταρράκτες, και οι τολμηροί μπορούν να κάνουν μια βουτιά στις βάθρες αν το επιτρέπει ο καιρός και η ποσότητα νερού. Πρόκειται για μια διαδρομή περίπου 9 χιλιομέτρων με διάρκεια περίπου 4,5 – 5 ώρες, χωρίς ιδιαίτερο βαθμό δυσκολίας, με το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής να είναι κατηφόρα. Το μονοπάτι είναι καλά σηματοδοτημένο, ακολουθεί την πορεία του Μεγάλου Ρέματος και καταλήγει σε παραλία.

Θα ακολουθήσει φαγητό στην πλατεία της Μακρυρράχης και επιστροφή στην Αθήνα.

ΔΙΑΜΟΝΗ: Η διαμονή μας θα γίνει στο καταφύγιο του ΠΑΝΑ Βόλου στα Χάνια Πηλίου

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ: Ορειβατικά παπούτσια ή καλά αθλητικά που δεν γλιστράνε, μπατόν, καπέλο, μαγιό, πετσέτα, γυαλιά, αντηλιακό, υπνόσακο  και θετική διάθεση.

ΚΟΣΤΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ: Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 50 ευρώ. Στο ποσόν περιλαμβάνονται το λεωφορείο και η διαμονή στο καταφύγιο.

Απαραίτητα προκαταβολή 20 ευρώ στην τράπεζα Πειραιώς, αφού προηγηθεί συνεννόηση με τις αρχηγούς. Η συμμετοχή οριστικοποιείται μόνο με την καταβολή των χρημάτων. 

Αριθμός λογαριασμού

GR9701720230005023083936132

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΑΣ, στην αιτιολογία!

Θα παρακαλούσαμε θερμά λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών εξαιτίας της πανδημίας όλοι οι συμμετέχοντες να επιδείξουν την απαιτούμενη συνέπεια και ευαισθησία τηρώντας τα  μέτρα πρόληψης κατά της διασποράς του COVID 19 σε όλη τη διάρκεια της εκδρομής.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Ξενιώτης Γιώργος: 6972098727

Αρβανίτη Μαρία: 6946477386