17-18/03/18 Αγαπητά μέλη και φίλοι του Πάνα σας καλωσορίζουμε σε μια νέα εκδρομή του συλλόγου μας στον νομό Ευρυτανίας και πιο συγκεκριμένα στο Βελούχι ή Τυμφρηστό (2.315μ).

Το Βελούχι, έχει στα βόρειά του τα Άγραφα, νότια συνορεύει με τα Βαρδούσια και την Καλιακούδα ενώ ανατολικά μπορούμε να δούμε τον κάμπο του Σπερχειού. Μεγάλο μέρος του καλύπτεται από  πυκνά δάση και είναι ελατοσκέπαστος. Από το Βελούχι πηγάζουν ο Σπερχειός και ο Καρπενησιώτης.


Το πρόγραμμα αναλυτικά:

Σάββατο 17.03.2018: Αναχώρηση από την πλατεία Καραϊσκάκη (σταθμός μετρό Μεταξουργείο) στις 7,00 πμ. Προορισμός μας είναι το καταφύγιο Βελουχίου σε υψόμετρο 1.840 μ.

Την πρώτη ημέρα θα γίνει η ανάβαση μας στην χιονοσκέπαστη κορυφή. Θα ανέβουμε περίπου 500 μέτρα υψομετρικά. Επιστροφή στο καταφύγιο το απόγευμα όπου και θα ακολουθήσει γεύμα.

Κυριακή 18.03.2018: Η δεύτερη ημέρα μας περιλαμβάνει μια ακόμη πεζοπορική διαδρομή διάρκειας περίπου 5 ωρών που θα καταλήξει στο ύψος του ξενοδοχείου Μοντάνα, σε υψόμετρο περίπου 1.200 μέτρων.

Δραστηριότητες: Ο σύλλογος μας μετά από απαίτηση νέων μελών μας, διοργανώνει κατά την διάρκεια της διήμερου, μαθήματα που αφορούν την σωστή χρήση κραμπόν και πιολέ, ασφαλείς πορείες στο χιόνι, θεωρητικά μαθήματα με θέμα τις χιονοστιβάδες. Τα μαθήματα θα παραδοθούν από έμπειρο οδηγό βουνού.

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ: Κραμπόν, πιολέ, αρβύλες ορειβατικές χειμερινές, γάντια, γκέτες, καλό ορειβατικό χειμερινό ντύσιμο, νερό, λίγα τρόφιμα και φυσικά καλή διάθεση…..

ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: Δύσκολη. Απαιτείται μία σχετικά καλή φυσική κατάσταση!

ΚΟΣΤΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ: 55 ευρώ

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Ξενιώτης Γιώργος: 6972098727

Τσιρδίμος Θοδωρής: 6944363785