13-14/01/18
Σας ευχόμαστε ένα όμορφο, γεμάτο ασφαλείς εξορμήσεις 2018, με υγεία και ευτυχία!
Ξεκινάμε τις εξορμήσεις μας για το 2018, με ένα αγαπημένο μας βουνό. Το πανέμορφο Μαίναλο, του οποίου η ψηλότερη κορυφή, η Οστρακίνα στέκεται στα 1.981 μέτρα.
Ο ορεινός όγκος του Μαινάλου βρίσκεται στο κέντρο της Πελοποννήσου, στο νομό Αρκαδίας. Βρίσκεται σε απόσταση μόλις 2,5 με 3 ώρες από την Αθήνα. Το φυσικό του ανάγλυφο είναι εντυπωσιακό, με πολλές κορυφές, χαράδρες, πηγές, εκτεταμένα δάση κεφαλληνιακής ελάτης και πανέμορφα ορεινά χωριά. Διαθέτει άφθονες διαδρομές και ένα εκτεταμένο δίκτυο μονοπατιών, ανάμεσά τους το Ευρωπαϊκό Μονοπάτι Ε4 και το Εθνικό Μονοπάτι 32. Επίσης στο Μαίναλο υπάρχει και το πρώτο πιστοποιημένο μονοπάτι στην ηπειρωτική Ελλάδα, συνολικού μήκους 75 χιλιομέτρων (για περισσότερες πληροφορίες : http://menalontrail.eu/el/)

Το πρόγραμμα αναλυτικά:

Σάββατο 13.01.2018: Αναχώρηση από την πλατεία Καραϊσκάκη (σταθμός μετρό Μεταξουργείο) στις 7,00 πμ. Προορισμός μας είναι το καταφύγιο του ΕΟΣ Τρίπολης, στο οροπέδιο της Οστρακίνας (υψόμετρο 1.600 μέτρα) στο όρος Μαίναλο. Μετά την τακτοποίηση μας στο καταφύγιο θα ακολουθήσει ανάβαση στην κορυφή Οστρακίνα (1.981 μέτρα), μέτριας δυσκολίας. Όσοι δεν ανέβουν στην κορυφή, μπορούν να επισκεφτούν το κοντινό σαλέ του χιονοδρομικού κέντρου.

Το απόγευμα, μετά την κατάβαση από την κορυφή, θα μαγειρέψουμε στο όμορφο και οργανωμένο καταφύγιο, για το καθιερωμένο τσιμπούσι και θα κοπεί η πρωτοχρονιάτικη πίτα του Συλλόγου.

Κυριακή 14.01.2018: Στις 8.00 πμ, αφού πάρουμε το πρωινό μας, θα ξεκινήσουμε την κατάβαση από το καταφύγιο μέσα από πολύ όμορφο δάσος για το όμορφο και ιστορικο χωριό Αλωνίσταινα (υψόμετρο 1.220 μέτρα). Από την Αλωνίσταινα καταγόταν η μητέρα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, Ζαμπία Κωτσάκη και εκεί πέρασε τα παιδικά του χρόνια ο Γέρος του Μοριά.

Η διάρκεια της διαδρομής υπολογίζεται περίπου 4 ώρες,  κατάβαση το μεγαλύτερο κομμάτι της πορείας. Εκεί θα μας παραλάβει το λεωφορείο για να μας μεταφέρει στην Βυτίνα για το μεσημεριανό φαγητό μας.

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ: Μποτάκια ορειβασίας, μπουφάν, αδιάβροχο, φλις, γκέτες, γάντια, σκούφος, μπουκάλι για νερό, λίγα τρόφιμα και απαραίτητα … καλή διάθεση. Είναι αυτονόητο πως σε περίπτωση αντίξοων καιρικών συνθηκών, όσα άτομα δεν έχουν τον κατάλληλο εξοπλισμό δεν θα έχουν την δυνατότητα να ανέβουν.

ΚΟΣΤΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ: 40 ευρώ (διανυκτέρευση/μεταφορικά), συν 5 ευρώ (κόστος φαγητού)

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Αρβανίτη Μαρία: 6946477386

Συρμάνογλου Παντελής: 6973300288