16-17/06/18 Ο σύλλογός μας σας καλωσορίζει σε μια νεα εξόρμηση του. Πολύ κοντά μας είναι η Εύβοια, το δεύτερο μεγαλύτερο νησί μας, που είναι τόσο μα τόσο άγνωστο στον κόσμο. Προορισμός μας είναι η νότια Εύβοια και δύο από τα πολλά φαράγγια της: το φαράγγι του Δημοσάρη και το φαράγγι του Πλατανιστού – Ποταμιού.

Το πρώτο είναι από τα πιο γνωστά φαράγγια και βρίσκεται στην βόρεια πλευρά του όρους Όχη. Είναι μια διαδρομή περίπου 10 χλμ, η οποία ξεκινάει από υψόμετρο 954μ και καταλήγει στην παραλία των Καλλιανών. Η διαδρομή είναι διάρκειας 5 ωρών, θα μας συνοδεύει συνεχώς το ρέμα του Δημοσάρη με τις βάθρες και τα καταρακτάκια του να εναλλάσσονται συνεχώς και να προκαλούν για μια βουτιά.

H διαδρομή του φαραγγιού του Πλατανιστού – Ποταμιού θα ξεκινήσει από το Πανοχώρι και θα καταλήξει στη Παραλία του Ποταμιού, τη μεγαλύτερη παραλία του Καβοντόρο. Μια διαδρομή που χαρακτηρίζεται από τοξωτά γεφύρια και μικρούς καταρράκτες.

Ο τόπος διαμονής μας θα είναι η Κάρυστος μια παραθαλάσσια κωμόπολη 5.000 περίπου κατοίκων, με καταπληκτική ρυμοτομία, με όμορφα νεοκλασικά κτίρια, ευρείς δρόμους και πλατείες. Αξίζει να δείτε το Μπούρτζι, τον Βενετσιάνικο πύργο του 13ου αιώνα, όπως και το αρχαιολογικό μουσείο με εκθέματα από τα προϊστορικά χρόνια έως την ρωμαϊκή περίοδο.

Το πρόγραμμα αναλυτικά:

Σάββατο 16.06.2018: Τόπος συγκέντρωσης: λιμάνι Ραφήνας. Ώρα συγκέντρωσης: 8 πμ. Αναχώρηση για το Μαρμάρι της Εύβοιας. Θα μας παραλάβει το λεωφορείο που θα μας μεταφέρει στη Κάρυστο και στο ξενοδοχείο όπου θα διαμείνουμε. Αφού αφήσουμε τα πράγματα μας θα μεταφερθούμε στην θέση Πετροκάναλο της Όχης απ’ όπου θα ξεκινήσει η πεζοπορική μας διαδρομή. Αφού θα καταλήξουμε στη παραλία των Καλλιανών, θα ακολουθήσει μπάνιο και χαλάρωση με θέα το Αιγαίο. Επιστροφή με το λεωφορείο στην Κάρυστο.

Κυριακή 17.06.2018: Ώρα αναχώρησης 8:30 πμ για το Πανοχώρι για να ξεκινήσουμε την δεύτερη πεζοπορική μας διαδρομή. Στο τέλος της διαδρομής μας περιμένει η παραλία του Ποταμιού, μια από τις δημοφιλέστερες της Ευβοίας. Μπάνιο και η απαραίτητη ενυδάτωση για να κλείσουμε την όμορφη πεζοπορία μας. Επιστροφή στην Κάρυστο για φαγητό, καφέ και βόλτα. Αναχώρηση με το λεωφορείο το απόγευμα για Μαρμάρι για να πάρουμε το πλοίο της γραμμής για Ραφήνα.

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ: Αθλητικά παπούτσια ή παπούτσια trekking (ΣΗΜΕΙΩΣΗ: κανείς δεν θα περπατήσει με σαγιονάρες στις πεζοπορίες), καπέλο, παγούρι με νερό, καπέλο, αντηλιακό και οτιδήποτε αφορά το κολύμπι σας.

ΚΟΣΤΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ: 50-55 ευρώ. Περιλαμβάνει όλες τις διαδρομές μας με το λεωφορείο και την διαμονή μας στο ξενοδοχείο με πρωινό. Για τα δρομολόγια Ραφήνα –Μαρμάρι και Μαρμάρι-Ραφήνα υπάρχει δυνατότητα για ομαδικό εισιτήριο, κατόπιν συνεννόησης.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Ξενιώτης Γιώργος: 6972098727

Αναστασόπουλος Νίκος: 6978365943