29/2/20-2/3/20 Το τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας 29/2, 1-2/3 πραγματοποιούμε εξόρμηση στο Παγγαίο και ανακαλύπτουμε τις ομορφιές του τρίπτυχου Δράμα- Καβάλα- Θεσσαλονίκη!!!!

Το πρόγραμμα το έχει ως εξής:
Σάββατο 29.02.2020: Αναχώρηση  στις 6:30 πμ από την πλατεία Καραϊσκάκη (μετρό Μεταξουργείο). Προορισμός μας το Σπήλαιο Αλιστράτης στο νομό Σερρών. Το Σπήλαιο κατατάσσεται  στα ωραιότερα και μεγαλύτερα σπήλαια της Ελλάδος και πιθανόν και της Ευρώπης. Οι σχηματισμοί σταλακτιτών και σταλαγμιτών συνθέτουν μια ξεχωριστής ομορφιάς εικόνα που δύσκολα περιγράφεται αλλά πολύ εύκολα κερδίζει τον θαυμασμό. Ο διάκοσμος συντελείται από κατάλευκους σταλακτίτες σε μορφή παραπετάσματος, εντυπωσιακούς κόκκινους σταλακτίτες, που φέρουν το όνομα «ΦΛΟΓΕΣ» με ύψος έως 35 μ. περίπου, από τεράστιους και μεγαλοπρεπείς σταλακτίτες μήκους 15μ. που κρέμονται από την οροφή και από σπάνιους εκκεντρίτες δηλ. σχηματισμούς που δημιουργούνται «αψηφώντας» τους νόμους της βαρύτητας  ακολουθώντας ακανόνιστες πορείες.

Αφού ολοκληρώσουμε την περιήγησή μας στο Σπήλαιο, περίπου 1 ώρα με ξεναγό, θα κατευθυνθούμε προς το Δοξάτο Δράμας, μια κωμόπολη 3.500 περίπου κατοίκων, ανάμεσα στις πόλεις Δράμα και Καβάλα, η οποία  λόγω της ένδοξης ιστορίας της χαρακτηρίστηκε ως «Μαρτυρική Πόλη» με Προεδρικό Διάταγμα το 1998 για τα χίλια εκατόν είκοσι τέσσερα (1.124) αναφερόμενα θύματα κατά τις τρεις βουλγαρικές κατοχές. Λίγο πιο έξω από το Δοξάτο, βρίσκεται το κατάλυμά μας, το ξενοδοχείο “Αλέξανδρος”. Ακολουθεί ελεύθερο πρόγραμμα.

Κυριακή 01.03.2020: Ημέρα πεζοπορίας. Μετά το πρωινό θα κατευθυνθούμε στο χωριό Μεσορόπη του Νομού Καβάλας, από όπου θα ξεκινήσει η πορεία μας για το μονοπάτι. Το Μονοπάτι της Μεσορόπης, περίπου 6χλμ, έχει αυτό που λείπει από τα υπόλοιπα: άφθονα νερά. Διαμορφωμένο το 2006 από το δασαρχείο Καβάλας, επιτρέπει την πρόσβαση σε μέρη σπάνιας ομορφιάς με  μικρούς καταρράχτες και  λίμνες, διαθέτει παγκάκια και κιόσκια στα σημεία ξεκούρασης, προστατευτικούς φράκτες, ξύλινα γεφυράκια και πέτρινα σκαλοπάτια σε μέρη που ήταν κακοτράχαλα και γλιστερά. Το σημαντικότερο είναι πως όλα αυτά υπακούουν σε μια σωστή αισθητική, που σε κανένα σημείο δεν προσβάλει τη φύση ή τον περιπατητή. Η διαμόρφωση αυτή φτάνει μέχρι τη Σπηλιά «Βοσκοβρύση»  (Τσομπάν Σουί) όπου θα καταλήξει η πορεία μας και στη συνέχεια θα επιστρέψουμε από τον ίδιο δρόμο στη Μεσορόπη. Θα ακολουθήσει γεύμα, χαλάρωση στο ξενοδοχείο και βραδινή βόλτα σε συνδυασμό με αποκριάτικα δρώμενα στην Δράμα ή στην Καβάλα!!!

Δευτέρα 02.03.2020: Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την Αρχόντισσα του Θερμαϊκού. Και για όσους δεν καταλάβατε … την όμορφη Θεσσαλονίκη, όπου θα σεργιανίσουμε στην Πλατεία Αριστοτέλους, θα πιούμε καφέ χαλαρααά στην παραλία, θα φωτογραφηθούμε στον Λευκό Πύργο, θα επισκεφτούμε το ζαχαροπλαστείο του Χατζή στη Βενιζέλου με τα εξαιρετικά τρίγωνα και την απαράμιλλη crème brulee και βέβαια θα γευτούμε την εξαιρετική βορειοελλαδίτικη κουζίνα. Αργά το μεσημέρι αναχώρηση για Αθήνα.

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ: Ορειβατικά παπούτσια, μακρύ παντελόνι, αδιάβροχο jacket, παγούρι, μπατόν, σκουφάκι γαντάκια και κυρίως καλή διάθεση.

ΩΡΕΣ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑΣ: 5 – 51/2

ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 2

ΚΟΣΤΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ: 110 ευρώ (περιλαμβάνει την μεταφορά με το λεωφορείο, την διαμονή στους ξενώνες και πρωινό).

Απαραίτητη η προκαταβολή 50  ευρώ στην Τράπεζα Πειραιώς, αφού προηγηθεί συνεννόηση με τους αρχηγούς.  Αριθμός λογαριασμού:

GR9701720230005023083936132

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Αρβανίτη Μαρία: 6946477386

Παπαευαγγέλου Εύη: 6974237873