9/4/2017 Η αγάπη των μικρών Πανόπουλων για τη φύση και το βουνό, σε συνδυασμό με την έμπρακτη υποστήριξη των γονέων σε τέτοιες δράσεις, μας γοητεύουν και μας παρακινούν στο να ανακαλύπτουμε συνεχώς νέους βουνίσιους προορισμούς. Αυτή τη φορά, οι μικροί Πάνες θα ανακαλύψουν μια λίμνη κυριολεκτικά κρυμμένη μέσα στο δάσος της Πάρνηθας, την λίμνη Μπελέτσι, στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, σε υψόμετρο 620 μέτρων, κάτω ακριβώς από την όμορφη κορφή Μπελέτσι (830μ) της Β. Ανατολικής Πάρνηθας.

Πρόσβαση: Πολύ κατατοπιστική ανάλυση της άφιξης στο σημείο, με 2 επιλογές, από το http://www.blogtravels.gr/2012/06/λίμνη-μπελέτσι/

Στη λίμνη φτάνετε είτε μέσω της διαδρομής Βαρυμπόμπη-Άγιος Μερκούριος-Ιπποκράτειος Πολιτεία, είτε μέσω των Αφιδνών (μετά τα διόδια) με κατεύθυνση την Ιπποκράτειο Πολιτεία.

Το πρόγραμμα αναλυτικά:

Κυριακή 09.04.2017: Συνάντηση στις 10.30 πμ στη λίμνη. Η λίμνη βρίσκεται σε ένα εκπληκτικό δασωμένο σημείο της Πάρνηθας, η οποία έχει γίνει ένας μικρός υδροβιότοπος. Σε αυτή κολυμπούν μικρές πάπιες, βατράχια, χελώνες και περιμετρικά της λίμνης, αν είμαστε τυχεροί, πιθανόν να συναντήσουμε τα αγαπημένα στους μικρούς Πάνες ελαφάκια! Η λίμνη έχει ξύλινα τραπεζάκια, μια μικρή παιδική χαρά και γήπεδο μπάσκετ. Η ομάδα του Πάνα θα πεζοπορήσει σε μια εύκολη διαδρομή από δρόμο δασικό προς την κορφή Μπελέτσι στα 830μ, η οποία προσφέρει εκπληκτική θέα προς τη λίμνη και πολλές κορφές Αττικοβοιωτίας και Εύβοιας! Η ανάβαση στην κορφή διαρκεί 45′ περίπου από τη λίμνη (σύνολο μιάμιση ώρα περίπου με την επιστροφή) και συνίσταται για μικρούς Πάνες από 5 ετών και πάνω. Η ανάβαση στην κορφή είναι προαιρετική. Επιστροφή στη λίμνη για πικνίκ, παιχνίδι και χαλάρωση.

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ: Φαγητό (για το πικνίκ στη λίμνη) και καφέ! (Δεν υπάρχει μαγαζί στη λίμνη). Αθλητικά παπούτσια, μικρό σακίδιο, παγούρι με νερό, καπέλο, αντηλιακή κρέμα, μικρό φαρμακείο… και φυσικά καλή διάθεση! Θα υπάρχουν και εκπλήξεις για τους μικρούς μας φίλους!

Καλέστε λοιπόν τους φίλους σας και ελάτε να γνωρίσουμε από κοντά τη Λίμνη Μπελέτσι!

Η εκδρομή δεν έχει κόστος συμμετοχής.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Κουτσελίνης Βαγγέλης: 6977539794