29/05/22

Σας προσκαλούμε να συμμετέχετε στην πεζοπορική διαδρομή που προγραμματίζει ο σύλλογός μας στην Παύλιανη, σε ένα όμορφο και αισθητικό μονοπάτι και ένα φυσικό πάρκο που θα κάνει όλους να ξανανιώσουν.

ΠΑΥΛΙΑΝΗ: Σε περίπου τρεις ώρες μακριά από την Αθήνα, εκεί που ξεκινά ο υπέροχος εθνικός δρυμός της Οίτης, βρίσκεται η Παύλιανη, ένα ήσυχο, περιποιημένο, πεντακάθαρο και καλλιτεχνικό χωριό. Είναι κτισμένη στις νοτιοανατολικές πλαγιές της Οίτης σε υψόμετρο 1.040 μέτρων μέσα σε πυκνό ελατοδάσος και αποτελεί έναν από τους πιο ορεινούς οικισμούς της Φθιώτιδας.

Ένα από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της Παύλιανης αποτελεί το φυσικό πάρκο αναψυχής στις πηγές του Ασωπού, που οι κάτοικοι με περισσή αγάπη για τον τόπο καταγωγής τους, θετική ενέργεια, μεράκι, χιούμορ και φαντασία κατάφεραν να αναπτύξουν και να διατηρήσουν. Κούνιες, αιώρες, ξυλοκρέβατα, φωλιές, τελεφερίκ πάνω από το ποτάμι, μουσικές γέφυρες, τούνελ, μυστικά μονοπάτια με ευφάνταστες πινακίδες καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής, καλούν τα μικρά παιδιά να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία στο πάρκο και τους μεγάλους να ξαναγίνουν για λίγο παιδιά.

ΔΙΑΔΡΟΜΗ: Η πορεία μας ξεκινά από το χωριό ανεβαίνοντας προς το καραούλι, τον «σιδερένιο θρόνο (Iron Throne)» και την κορυφή και καταλήγει, μέσα από ένα μαγευτικό μονοπάτι όπου αντανακλούν τα χρώματα των αιωνόβιων δέντρων και των νερών, στην καρδιά του φυσικού πάρκου.

Ώρες Πορείας : 3,5 ώρες
Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολη

Η διαδρομή προτείνεται για νέους πεζοπόρους, καθώς και για παιδιά από 10 ετών και άνω, παρουσία γονέα.

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ: Ορειβατικά παπούτσια ή καλά αθλητικά που δεν γλιστράνε, μπατόν, καπέλο, νερό, γρήγορο σνακ, μικρό φαρμακείο και …θετική διάθεση

ΣΗΜΕΙΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ: Κυριακή 29/5/2022, ώρα 7.00 πμ, πλατεία Καραϊσκάκη (μετρό Μεταξουργείο)

ΚΟΣΤΟΣ: 20 ευρώ (15ευρώ για τα παιδιά). Περιλαμβάνει τη μεταφορά με πούλμαν

Θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας κατά του Covid-19

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Ιωάννα Σουλιώτη: 6938023027

Μαρία Αρβανίτη: 6946477386

Σημείωση:

Οι αρχηγοί έχουν το δικαίωμα να τροποποιήσουν το πρόγραμμα, με γνώμονα την ασφάλεια των συμμετεχόντων, αναλόγως των καιρικών συνθηκών που θα συναντήσουμε.