10/04/22

Σας προσκαλούμε να συμμετέχετε στην πεζοπορική διαδρομή που προγραμματίζουμε στο καταπράσινο Μαίναλο, στη γη του θεού Πάνα, πραγματοποιώντας μια όμορφη και αισθητική διαδρομή-τμήμα του Mainalon trail.

ΜΑΙΝΑΛΟ: Δεσπόζει στο κέντρο της Πελοποννήσου, αποτελεί ένα από τα πιό δασωμένα ελληνικά βουνά. Με ψηλότερη κορφή την Οστρακίνα(1.981 μ.), καταλαμβάνει μεγάλο τμήμα του νομού Αρκαδίας. Γεμάτο θρύλους και παραδόσεις, το Μαίναλο σε μαγνητίζει από την πρώτη στιγμή που θα το επισκεφτείς. Στις πλαγιές του συναντάμε πλήθος γραφικών χωριών, μερικά από τα οποία βρίσκονται σε υψόμετρο άνω των 1.000 μ. (Δημητσάνα, Στεμνίτσα, Μαγούλιανα, Καρύταινα, Λεβίδι κα)
Στο Μαίναλο έχει αναπτυχθεί το πιστοποιημένο δίκτυο μονοπατιών Mainalon Trail, μέσα από το οποίο ο πεζοπόρος μπορεί να πραγματοποιήσει εκπληκτικές διασχίσεις, ταξιδεύοντας μέσα από το δάσος κι από χωριό σε χωριό, ανακαλύπτοντας και εξερευνώντας έτσι τη μοναδική φύση της Αρκαδικής Γης.

Στο Μαίναλο, (κάτι που ίσως λίγοι γνωρίζουν) έχει παρατηρηθεί και καταγραφεί από μετεωρολογικό σταθμό η χαμηλότερη θερμοκρασία στην Ελληνική επικράτεια, με τη θερμοκρασία να έχει φτάσει στους -35.3 βαθμούς Κελσίου! (17/1/2012). Πρόκειται για την δολίνη Κεχρωτή, μια επιφάνεια με έκταση 400 στρέμματα περίπου, κοντά στην Κορυφή Τζελάτη (1.868 μ.), κοντά στη Βυτίνα, σε υψόμετρο 1600 μ.

ΔΙΑΔΡΟΜΗ: Eλάτη – Βυτίνα
Η πορεία μας ξεκινάει από το ορεινό γραφικό χωριό Ελάτη, πνιγμένο κυριολεκτικά στα έλατα, φωλιασμένο στα 1.200 μ. (από τα ορεινότερα χωριά της Πελοποννήσου). Μέσα από μια καταπληκτική διαδρομή μέσα από τη χαράδρα του Μυλάοντα, μέσα σε δάσος ελάτης και πλατάνων και περνώντας ξύλινα γεφύρια, καταλήγουμε στην ξακουστή Βυτίνα, ένα από τα ομορφότερα χωριά της Αρκαδίας.

Ώρες Πορείας : 3 ώρες
Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολη

Η διαδρομή προτείνεται για νέους πεζοπόρους, καθώς και για παιδιά από 10 ετών και άνω, παρουσία γονέα.

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ: Ορειβατικά μποτάκια trekking, σακίδιο 20-30 l, μπατόν, αντιανεμικό, fleece, παγούρι-μικρό φαρμακείο, γρήγορο σνακ και …καλή διάθεση.

ΣΗΜΕΙΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ: Κυριακή 10/4/2022, ώρα 7.30 πμ, πλατεία Καραϊσκάκη (μετρό Μεταξουργείο)

ΚΟΣΤΟΣ: 20 ευρώ (15ευρώ για τα παιδιά). Περιλαμβάνει τη μεταφορά με Πούλμαν

Θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας κατά του Covid-19

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Μαρίνος Θεοδωρακόπουλος: 6946-461660

Βαγγέλης Κουτσελίνης: 6977-539794