15-17/06/19 Ο σύλλογός μας σας καλωσορίζει σε μια  εξόρμησή του στην Νότια Ελλάδα. Θα πεζοπορήσουμε στη μεσαία χερσόνησο της Πελοποννήσου και προορισμός μας το ακρωτήριο Ταίναρο ή Κάβο Ματαπάς, το νοτιότερο άκρο της Ηπειρωτικής Ελλάδας. Ένα όμορφο μέρος που αντανακλά την ομορφιά του τοπίου της Μάνης.  Κέντρο των εξορμήσεών μας η Νεάπολη. Εδώ έχουμε την νοτιότερη πόλη, ή καλύτερα κωμόπολη, της Ηπειρωτικής Ελλάδας. Ήσυχη εκ πρώτης όψεως, με πλούσιο ναυτικό παρελθόν και εντυπωσιακά φυσικά αξιοθέατα περιμετρικά σε κοντινές αποστάσεις. Μια από αυτές τις εξορμήσεις μας θα είναι στην Ελαφόνησο. Ένα νησάκι μαγικό που οι γνωστότερες παραλίες του, Μικρός και Μεγάλος Σίμος με την ολόλευκη άμμο και τα τουρκουάζ νερά της, θα μας μείνουν αξέχαστα.

Το πρόγραμμα αναλυτικά:

Σάββατο 15.06.2019: Αναχώρηση στις 7:00 το πρωί από την πλατεία Καραϊσκάκη (σταθμός μετρό Μεταξουργείο). Προορισμός μας η Νεάπολη, 325 χλμ μακριά, με τις απαραίτητες στάσεις. Λίγο πριν φτάσουμε στην Νεάπολη, θα επισκεφτούμε το σπήλαιο της Καστανιάς, ένα σπήλαιο που κατατάσσεται δεύτερο στο είδος του στην Ευρώπη. Τριών εκατομμυρίων χρόνων, με απαράμιλλο λιθωματικό διάκοσμο, έκτασης 1500τμ και με μια όμορφη διαδρομή 500μ ανάμεσα σε σταλαγμίτες και εκκεντρίτες. Άφιξη στην Νεάπολη και μικρή ξεκούραση στα δωμάτια, γιατί το απόγευμα θα επισκεφτούμε το Παραδείσι. Ένα μικρό χωριό 4,6 χλμ μακριά από την Νεάπολη, κτισμένο σε ένα καταπράσινο τοπίο, κάτω από μια πηγή νερού και κοφτερών βράχων. Θα περπατήσουμε μια μικρή πλακόστρωτή διαδρομή που μας οδηγεί γύρω από παλιούς νερόμυλους και σπίτια που μαρτυρούν την ακμή του χωριού.

Κυριακή 16.06.2019: Ημέρα πεζοπορίας. Θα κατευθυνθούμε με το λεωφορείο στο χωριό Βελανιδιά, από όπου και ξεκινάει και η πεζοπορία μας. Τελικός μας προορισμός ο φάρος του Ταίναρου. Μια διαδρομή σχετικά εύκολη, δίπλα στη θάλασσα με χαρακτηριστικό το άγριο μανιάτικο τοπίο. Ώρες  πεζοπορίας περίπου τέσσερις. Μετά το πέρας της διαδρομής θα ακολουθήσει φαγητό σε τοπική ταβέρνα.

Δευτέρα 17.06.2019: Ημέρα χαλάρωσης. Θα επισκεφτούμε  την Ελαφόνησο. Μπάνιο και χαλάρωση είναι ό,τι πρέπει για να φορτίσουμε τις μπαταρίες και να επιστρέψουμε γεμάτοι εικόνες και ωραίες αναμνήσεις στην Αθήνα.

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ: Παπούτσια πεζοπορίας (όχι σαγιονάρες παρακαλώ), παγούρι για νερό, καπέλο, αντηλιακή  για προστασία, ελαφριά ρούχα για το περπάτημα και φυσικά μαγιό και όλα τα σχετικά με το μπάνιο σας στην θάλασσα.   Φυσικά  απαραίτητα καλή διάθεση για να περάσουμε όλοι καλά.

ΚΟΣΤΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ: 100-110 ευρώ (περιλαμβάνει τις μετακινήσεις με το λεωφορείο και την διαμονή στα δωμάτια)

Απαραίτητη η προκαταβολή 30  ευρώ στην Τράπεζα Πειραιώς, αφού προηγηθεί  τηλεφωνική δήλωση συμμετοχής,  αριθμός λογαριασμού:

GR9701720230005023083936132

Το πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί κατά την κρίση των αρχηγών, λόγω καιρού ή ειδικών καταστάσεων.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Αγγελοπούλου Δήμητρα: 6977074359

Ξενιώτης Γιώργος: 6972098727