26-29/04/19 Ο σύλλογός μας θα πραγματοποιήσει το τετραήμερο του Πάσχα (Μ. Παρασκευή 26/4 έως Δευτέρα του Πάσχα 29/4) εξόρμηση στο νησί της Σκύρου.

Η Σκύρος παραμένει ένα από τα λιγότερα πολυσύχναστα νησιά στην καρδιά του Αιγαίου και μαγεύει με τις φυσικές τις ομορφιές και την πλούσια πολιτιστική της παράδοση. Είναι ένας τόπος που κρατά καλά την παράδοση, τις λαϊκές τέχνες και την αυθεντικότητα.

Θα έχουμε την χαρά να πεζοπορήσουμε στο βόρειο τμήμα νησιού στο οποίο κυριαρχούν τα πευκοδάση, αλλά και στο νότιο, κακοτράχαλο και άγριας ομορφιάς τμήμα, όπου δεσπόζει ο ορεινός όγκος του “Κόχυλα” (792μ). Θα γευτούμε τοπικές παραδοσιακές λιχουδιές, θα γνωρίσουμε από κοντά το “Σκυριανό Αλογάκι” που αποτελεί σπάνιο και προστατευόμενο είδος ίππου και θα ταξιδέψουμε πίσω στον χρόνο, την παράδοση και την καθημερινή ζωή του Σκυριανού λαού, με την επίσκεψή μας στο Λαογραφικό Μουσείο “Φαλτάιτς”.

Το πρόγραμμα αναλυτικά:

Παρασκευή 26.04.2019: Αναχώρηση  στις 7:00 πμ από την πλατεία Καραϊσκάκη (μετρό Μεταξουργείο). Προορισμός μας το λιμάνι της Κύμης. Θα επιβιβαστούμε στο λαϊκής βάσης πλοίο “Αχιλλέας”, με προορισμό την Λιναριά, το κεντρικό λιμάνι της Σκύρου. Με κατεύθυνση βόρεια, θα περάσουμε από τον παραθαλάσσιο οικισμό “Ασπούς” και θα συνεχίσουμε για την περιοχή “Μαγαζιά ή Γυαλός”, όπου βρίσκεται και το ξενοδοχείο μας. Μετά την τακτοποίηση στα δωμάτια θα ακολουθήσει γεύμα σε τοπικό παραθαλάσσιο εστιατόριο. Το απόγευμα θα ανηφορήσουμε το μονοπάτι που οδηγεί στο καστρομονάστηρο του Αγ. Γεωργίου για την περιφορά του επιταφίου ή στον Αγ. Ιωάννη μέσα στα σοκάκια της Χώρας. Και στις δύο περιπτώσεις απαραίτητα τα άνετα, χαμηλά υποδήματα για τις γυναίκες, λόγω της ιδιομορφίας του εδάφους. Μετά τον επιτάφιο, ελεύθερος χρόνος για περιήγηση στη Χώρα της Σκύρου.

Σάββατο 27.04.2019: Ημέρα 1ης πεζοπορίας. Αφού πάρουμε το πρωινό μας, θα επιβιβαστούμε στο πούλμαν πρωί πρωί με κατεύθυνση το νότιο τμήμα του νησιού και ανάβαση στην ψηλότερη κορυφή του, τον Κόχυλα (792μ). Μετά το τέλος της ορεινής πεζοπορίας θα γευματίσουμε σε τοπική παραδοσιακή ταβέρνα, όπου υπάρχει και η φάρμα με τα σκυριανά αλογάκια. Όσοι δεν ακολουθήσουν στην ανάβαση, μπορούν να βολτάρουν στην παραλία, να χαλαρώσουν στην πισίνα του ξενοδοχείου ή να επισκεφτούν λίγο νωρίτερα την φάρμα, πριν φτάσει η ορειβατική ομάδα. Το βράδυ της Ανάστασης επίσκεψη στο Μετόχι του Αγίου Γεωργίου ή στον Άγιο Νικόλαο στην Λιναριά.

Κυριακή 28.04.2019: Ημέρα 2ης πεζοπορίας. Αφού πάρουμε το πρωινό μας, θα ξεκινήσουμε την πορεία μας από το ξενοδοχείο και θα διασχίσουμε το πανέμορφο πευκοδάσος με κατάληξη την Παναγιά την Λυμπιανή. Στο τέλος της πορείας στην περιοχή ¨Κατούνες”, θα επιβιβαστούμε στο πούλμαν με κατεύθυνση το βορειότερο άκρο του νησιού, όπου θα γευματίσουμε σε παραδοσιακή ταβέρνα μέσα στο δάσος, θα διασκεδάσουμε, θα χορέψουμε και θα γευτούμε το εορταστικό (πλουσιοπάροχο) παραδοσιακό  μενού. Το απόγευμα ελεύθερο για ξεκούραση και το βραδάκι βόλτα στη Χώρα. (Η πεζοπορία της ημέρας αυτής κατά την κρίση των αρχηγών μπορεί να γίνει και με αντίστροφη πορεία.)

Δευτέρα 29.04.2019: Ημέρα επιστροφής. Αφού πάρουμε το πρωινό μας, θα επισκεφτούμε το λαογραφικό μουσείο “Φαλτάιτς”. Μετά την ξενάγηση θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο, θα μαζέψουμε τα πράγματά μας στο πούλμαν και θα επισκεφτούμε την Λιναριά, από όπου και θα αναχωρήσουμε στις 15:00 μμ, με το πλοίο “Αχιλλέας” για το λιμάνι της Κύμης.

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ: Εύκαμπτα ορειβατικά μποτάκια και αθλητικά, αδιάβροχο jacket, μπατόν και κυρίως καλή διάθεση!

ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: (Ανάβαση στον “Κόχυλα” ) Μέτρια. (Διάσχιση πευκοδάσους “Παναγιά Λυμπιανή”) Εύκολη

ΚΟΣΤΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ:

Μέλη : 170-190 ευρώ (διαμονή σε 3κλινο), 200-230 ευρώ (διαμονή σε 2κλινο) ανά άτομο. Η τιμή θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των συμμετοχών.

Μη μέλη : Επιβάρυνση 10,00 ευρώ στις παραπάνω τιμές.

Το κόστος περιλαμβάνει τη μεταφορά με το πούλμαν, όλες τις μετακινήσεις εντός του νησιού, τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, τη διαμονή στο ξενοδοχείο με το πρωϊνό, το πασχαλινό γεύμα στην ταβέρνα της Κυριακής (εκτός ποτών), την είσοδο στο μουσείο “Φαλτάιτς” και την γνωριμία με τα Σκυριανά αλογάκια).

Απαραίτητα προκαταβολή 100 ευρώ στην τράπεζα Πειραιώς, αριθμός λογαριασμού   GR9701720230005023083936132, αφού προηγηθεί συνεννόηση με τις αρχηγούς. Σε περίπτωση ακυρώσεων μέχρι 18.04.2019 επιστρέφεται το ποσό της προκαταβολής.

Το πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί κατά την κρίση των αρχηγών, λόγω καιρού ή ειδικών καταστάσεων.

Η κατανομή των ατόμων στα δωμάτια  θα οριστεί από τους αρχηγούς.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Παπαευαγγέλου Εύη: 6977237873

Ηλιόπουλος Δημήτρης: 6973950120