31/8/19-7/9/19
Συνεπείς στο καλοκαιρινό μας ραντεβού επιλέξαμε για φέτος το νησί της Σερίφου. Ένα φιλόξενο, προσιτό και ανέμελο τόπο για εκείνους που  ζητούν κάτι διαφορετικό από τους δημοφιλείς και αστραφτερούς προορισμούς του Αιγαίου. Μη σας ξεγελάει η μικρή έκταση του νησιού… έχει πλήθος εντυπωσιακών μονοπατιών όλων των επιπέδων, πλήθος παραλιών για όλα τα γούστα, παραδοσιακούς οικισμούς, μία επιβλητική και γραφική χώρα με καλλιτεχνικό αέρα…  ώστε χρειάζονται πολλές επισκέψεις για να εξερευνήσει κανείς το νησί.
Θα ξεκινήσουμε  το ταξίδι μας το Σάββατο 31.08.19 στις 7:05 το πρωί και θα αναχωρήσουμε από το νησί το Σάββατο 07.09.19 στις 17:00 το απόγευμα.
ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ:
Κατά τη διάρκεια της παραμονής μας θα περπατήσουμε στα εξής μονοπάτια:
  • Xώρα – Καλλίτσος ή Κένταρχος (κατάληξη σε μικρό απάνεμο κόλπο με βότσαλα και φυσική σκιά),
  • Χώρα  – Μέγα Λιβάδι (κατάληξη στην παραλία Μέγα λιβάδι η μαύρη παραλία, απάνεμη με σκιά και ταβερνάκι),
  • Χώρα –  Συκαμιά (κατάληξη σε μία από τις πιο μεγάλες αμμουδερές παραλίες του νησιού και μη ξεχνιόμαστε …και ταβερνάκι).

Επισημαίνουμε πως η επιλογή της ημέρας για κάθε διαδρομή θα αποφασιστεί στο νησί, ανάλογα με τον καιρό – νησί των ανέμων βλέπετε – ώστε στο τέλος κάθε διαδρομής να απολαμβάνουμε μία δροσερή βουτιά δίχως ταλαιπωρία. Υπάρχουν και πολλές εναλλακτικές διαδρομές για κάθε ενδεχόμενο. Όλα τα μονοπάτια είναι βατά και ιδανικά και για αρχάριους φίλους. Στη χώρα – όπου θα είναι και το σημείο εκκίνησης των μονοπατιών – θα μεταβαίνουμε με το τοπικό ΚΤΕΛ που βρίσκεται στο λιμάνι. Οι πιο «πρωινοί τύποι» μπορούν και πεζοπορώντας μιας και οι αποστάσεις είναι μικρές.

Εφόσον ο καιρός το επιτρέψει θα πραγματοποιήσουμε και μία θαλάσσια εξόρμηση με φουσκωτά σκάφη, ώστε να μπορέσουμε να απολαύσουμε και βουτιές σε παραλίες  χωρίς πρόσβαση  από την ξηρά.

ΔΙΑΜΟΝΗ: Η διαμονή μας στο νησί θα έχει ποικιλία επιλογών! Κυρίως στο camping«coralli» σε σκηνές, ένα από τα καλύτερα των Κυκλάδων και πάνω στην παραλία Λιβαδάκια μία από τις πιο όμορφες στο νησί. Σε μικρή απόσταση όσοι επιθυμούν, θα φιλοξενηθούν σε δωμάτια.

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ:Για τις πεζοπορίες μας θα χρειαστείτε πεζοπορικά παπούτσια, καπέλο και αντηλιακό και  οι κατασκηνωτές μας τα υφασμάτινα σπιτάκια τους!

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: Η έκδοση των εισιτηρίων θα γίνει από τους αρχηγούς της εκδρομής. Τυχόν ακυρώσεις ή αλλαγές σε ώρες/ημερομηνίες κ.λπ. θα γίνονται με ευθύνη του  συμμετέχοντα και μετά από ενημέρωση των αρχηγών.

Η συμμετοχή σε όλες τις δραστηριότητες είναι προαιρετική. Επίσης με τη δήλωσή συμμετοχής σας θα πρέπει να είστε σαφείς για τον τύπο της διαμονής σας –  κυρίως για όσους μείνουν σε δωμάτια – και  τον αριθμό των ημερών που θα μείνετε στο νησί για όσους επιθυμείτε να επιστρέψετε νωρίτερα.

ΚΟΣΤΟΣ: Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στο ποσό των 230 ευρώ για όσους μείνουν σε δωμάτια και 125 ευρώ για τους κατασκηνωτές. Στο ποσό περιλαμβάνονται τα εισιτήρια του πλοίου (οικονομική θέση) και επτά διανυκτερεύσεις. Απαιτείται ελάχιστη προκαταβολή 60,00 ευρώ  για όσους μείνουν στο camping και 100,00 ευρώ για όσους μείνουν σε δωμάτια στον παρακάτω λογαριασμό του συλλόγου, αφού προηγηθεί τηλεφωνική δήλωση συμμετοχής.

Τράπεζα Πειραιώς αριθμός λογαριασμού:

GR9701720230005023083936132

Ακυρώσεις με επιστροφή του ποσού της προκαταβολής θα γίνονται μέχρι 15 Αυγούστου

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Παπαευαγγέλου Εύη: 6977237873

Αλαφιώτης Αντώνης: 6977242014