17-19/2/2018 Ο σύλλογός μας σχεδιάζει μια καινούργια εκδρομή στην Βόρεια Ελλάδα για το τριήμερο της Καθαρής  Δευτέρας  με κέντρο τον  νομό Φλώρινας και επισκέψεις τόσο στον νομό Κοζάνης όσο και Καστοριάς. Κέντρο διαμονής μας η πόλη της Φλώρινας, μια μικρή πόλη στους πρόποδες του όρους Βίτσι και τεμνόμενη από τον ποταμό Σακουλέβα, στις όχθες του οποίου στέκουν όμορφα νεοκλασικά κτίρια. Θα περπατήσουμε στα καλντερίμια  του  Νυμφαίου, ενός από τους πιο όμορφους οικισμούς της Ελλάδας,  στις παράκτιες  διαδρομές των Πρεσπών και θα ορειβατήσουμε στο όρος  Βίγλα.

Απόκριες έχουμε και επιλέξαμε να βρεθούμε στην  πόλη της Κοζάνης με ένα από τα πιο ξακουστά καρναβάλια της  Βόρειας Ελλάδας για να γιορτάσουμε τις Απόκριες.  Οι  ‘’φανοί’’, οι μασκαράδες, οι λαϊκοί  οργανοπαίκτες και τα κεράσματα μας περιμένουν.

Το πρόγραμμα αναλυτικά:

Σάββατο 17.02.2018: Αναχώρηση στις 7:00 από πλατεία Καραϊσκάκη (σταθμός μετρό Μεταξουργείο). Προορισμός το  ορεινό χωριό του Νυμφαίου. Είναι όντως ένα από τα πιο  όμορφα   χωριά της  Ελλάδας;  Οι αρκούδες είναι ξύπνιες στον Αρκτούρο; Το χωριό έχει καλό φαγητό;  Αφού απαντήσουμε σε αυτά τα καίρια ερωτήματα θα κατευθυνθούμε στην Φλώρινα.  Η διανυκτέρευση μας  και τις  2 νύκτες θα είναι σε  ξενοδοχείο της πόλης.

Κυριακή 18.02.2018: Ημέρα δράσης.  Μετά το πρωινό θα κατευθυνθούμε στο  χιονοδρομικό  Βίγλας – Πισοδερίου. Η  διαδρομή μας Βίγλα – Λούντζερ – Δερβένι – Φλώρινα. Η διάρκεια της πορείας είναι 6 ώρες, μέτριας δυσκολίας.  Φυσικά έχουμε προνοήσει και για όσους δεν θέλουν να κάνουν αυτή την πορεία και θα υπάρξει εναλλακτική πορεία πιο ήπια. Τους λάτρεις του σκι τους περιμένει,  το χιονοδρομικό  κέντρο Πισοδερίου με την μεγαλύτερη  πίστα στη Ελλάδα  Αφού επιστρέψουμε το απόγευμα στη  Φλώρινα ετοιμαζόμαστε για το καρναβάλι της Κοζάνης με σκοπό να χορέψουμε γύρω από τους φανούς της πόλης, να  αναμειχθούμε με τον κόσμο  στους δρόμους, να γευτούμε τις τοπικές λιχουδιές και το κρασί και να τραγουδήσουμε  αθυρόστομα  τραγούδια  όπως επιβάλει το έθιμο.

Δευτέρα 19.02.2018: Ημέρα χαλάρωσης. Το πρωί με την αυγούλα θα κατευθυνθούμε στις λίμνες των Πρεσπών. Οι παράχθιες βόλτες στον Άγιο Αχίλλειο είναι ότι πρέπει για τελευταία  ημέρα του τριημέρου. Μεσημεριανό στην περιοχή και πάμε για καφέ σε μια άλλη λίμνη. Στην Καστοριά. Επιστροφή στην Αθήνα γεμάτοι εικόνες και όμορφες εμπειρίες!!!!

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ:

Για αυτούς που θα περπατήσουν : ορειβατικά μποτάκια, αδιάβροχο, σκούφο, γάντια,  fleece.

Για όλους : καλή διάθεση  για να περάσουμε καλά….

ΚΟΣΤΟΣ: To κόστος της εκδρομής είναι 90 ευρώ. Η προκαταβολή είναι απαραίτητη αφού πρώτα προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία με τους αρχηγούς.

ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ: 40 ευρώ στην τράπεζα Πειραιώς στον παρακάτω λογαριασμό του συλλόγου στην Τράπεζα Πειραιώς (γράφοντας το όνομα του καταθέτη):

GR97 0172 0230 0050 2308 3936 132 – (Τράπεζα Πειραιώς)

Στην αιτιολογία θα πρέπει οπωσδήποτε να δηλώσετε το επώνυμο του συμμετέχοντος.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

Ξενιώτης Γιώργος: 6972098727

Αρβανίτη Μαρία: 6946477386

ΥΓ: Οι αρχηγοί, αν το κρίνουν απαραίτητο, έχουν το δικαίωμα να τροποποιήσουν το πρόγραμμα λόγω καιρικών συνθηκών ή εκτάκτων περιστάσεων.