20/11/22 Την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022, ο σύλλογος μας θα πραγματοποιήσει μονοήμερη εξόρμηση στην ορεινή Κορινθία, στην χαράδρα της Φλαμπουρίτσας, που βρίσκεται στο όρος Ζήρεια (ή Κυλλήνη), που είναι το δεύτερο υψηλότερο της Πελοποννήσου (2.374 μ)

Η χαράδρα της Φλαμπουρίτσας χωρίζει τη Ζήρεια σε δύο διακριτούς όγκους, της Μεγάλης Ζήρειας (2.374 μ) και της Μικρής Ζήρειας (2.117 μ). Είναι ενταγμένη στο δίκτυο Natura 2000 και διαθέτει εξαιρετικά πλούσια χλωρίδα και πανίδα.

Σύμφωνα με τη μυθολογία στη Ζήρεια γεννήθηκε ο θεός Ερμής, στο ομώνυμο σπήλαιο το οποίο βρίσκεται σε υψόμετρο 1.700 μ.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

Αναχώρηση 7.00 πμ από πλατεία Καραϊσκάκη (Μετρό Μεταξουργείο). Προορισμός μας, αφού κάνουμε μία μικρή στάση ενδιάμεσα, το μικρό χιονοδρομικό κέντρο στην περιοχή των Τρικάλων Κορινθίας, από όπου θα ξεκινήσει και η πορεία μας.

Αρχικά η πορεία μας θα είναι ανηφορική, κατά τη διάρκεια της οποίας θα θαυμάσουμε από ψηλά τόσο τη χαράδρα, όσο και την θέα που φτάνει μέχρι τη θάλασσα.

Σε κάποιο σημείο θα κατηφορίσουμε προς τη χαράδρα της Φλαμπουρίτσας και μετά θα κινηθούμε παράλληλα με τον ποταμό Σίθα, που αυτή την εποχή δεν έχει αρκετό νερό και θα χρειαστεί να τον διασχίσουμε 3-4 φορές. Η διαδρομή εδώ γίνεται στη σκιά του εντυπωσιακού δάσους κωνοφόρων δέντρων.

Προς το τέλος της διαδρομής, η πορεία μας θα γίνει σε ελαφρώς ανηφορικό μονοπάτι.

Μετά την πορεία θα ακολουθήσει γεύμα σε ταβέρνα της περιοχής και ακολούθως επιστροφή στην Αθήνα.

Ώρες Πορείας : 5 ώρες

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ: Αδιάβροχο, σκούφο, γάντια, μπατόν, παγούρι με νερό (τουλάχιστον 1-1,5 λίτρο), κάποιο σνακ, ορεβατικά παπούτσια και … καλή διάθεση!!!

ΚΟΣΤΟΣ: 20 ευρώ. Περιλαμβάνει τη μεταφορά με πούλμαν

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Συρμάνογλου Παντελής: 6973300288

Μαντά Μίνα: 6974031968

Σημείωση:

Οι αρχηγοί έχουν το δικαίωμα να τροποποιήσουν το πρόγραμμα, με γνώμονα την ασφάλεια των συμμετεχόντων, αναλόγως των καιρικών συνθηκών που θα συναντήσουμε.