Που  είναι  οι   Ελληνικές  Σεϋχέλλες;
 
 Αγαπητά μέλη και φίλοι του ορειβατικού Πάνα image,
 
Στην  Ικαρία υπάρχει μια  όμορφη παραλία, που ονομάζεται Σεϋχέλλες.  Πριν  από  μερικά   χρόνια  είχαμε την χαρά να την επισκεφτούμε σε μια  από τις  εκδρομές μας  ως σύλλογος.   Ωστόσο, λίγο πιο κοντά μας και λίγο  πιο βόρεια  από την  Αθήνα, ανάμεσα στα  Καμένα  Βούρλα  και τη  Βόρεια  Εύβοια, υπάρχει μια  συστάδα  νησιών που  οι ντόπιοι τα λένε  Σεϋχέλλες.  Είναι τα Λιχαδονήσια.  Ένα  σύμπλεγμα νησιών που αναδύθηκαν  από ένα σεισμό πριν  από χιλιάδες    χρόνια.  Τα παλαιότερα χρόνια κατοικούνταν,  τώρα  όμως είναι ακατοίκητα .  Μόνο μια μικρή οικογένεια  από φώκιες  έχει επιλέξει  ως μόνιμη  κατοικία κάποιο  μικρό νησάκι  από τα Λιχαδονήσια.
Ελάτε λοιπόν να επισκεφτούμε με τον  Πάνα τις όμορφες ακτές τους και πάρτε και την φωτογραφική μηχανή σας και ίσως  είμαστε τυχεροί   και συναντήσουμε τα συμπαθή θηλαστικά.
Σάββατο 17-9-16.  Αναχώρηση  από την πλατεία  Καραϊσκάκη  (σταθμός Μεταξουργείο) στις  7.00 το πρωί. Προορισμός  το κτήμα στον  Κάβο Λιχάδας  στην  Βόρεια Εύβοια, με μια στάση στον Αϊ Γιάννη τον Ρώσο. Στο κτήμα θα γίνει τακτοποίηση  είτε στα δωμάτια είτε σε σκηνές. Ανάλογα με τις κρατήσεις που θα έχουν γίνει. Νωρίς το απόγευμα με   το λεωφορείο θα πάμε στο  χωριό  Παναγιά Λιχάδας,  απ΄  όπου     θα ξεκινήσουμε την πεζοπορική μας πορεία.   Ώρες πορείας  3-4 χαλαρής πεζοπορίας.   Το βραδάκι   θα ακολουθήσει φαγητό σε παραθαλάσσια ταβέρνα.
Κυριακή 18-9-16. Μετά το  πρωινό   θα ακολουθήσει  η ημερήσια εκδρομή μας στα  Λιχαδονήσια.  Όμορφες παραλίες μας περιμένουν για να κολυμπήσουμε.  Ίσως  να είμαστε τυχεροί και κάποια φώκια να μας αφήσει να την φωτογραφήσουμε.   Μία ωραία απόδραση για να κρατήσουμε το καλοκαίρι λίγο ακόμη μαζί μας. Θα ακολουθήσει επιστροφή στον  Κάβο για φαγητό και μετά επιστροφή στην Αθήνα.
Εξοπλισμός :  Αθλητικά παπούτσια ή παπούτσια πεζοπορίας,  μαγιό, καπέλο,  πετσέτα για την θάλασσα, μπουκάλι με νερό, φωτογραφική μηχανή και καλή διάθεση…
Κόστος :  Για όσους μείνουν σε δωμάτια  50 ευρώ. Για όσους μείνουν σε σκηνές 40 ευρώ. Περιλαμβάνει τη  διαμονή  με πρωινό, μεταφορά με το λεωφορείο και την  μετακίνηση με τα καραβάκια  στα Λιχαδονήσια.
Για κρατήσεις και περισσότερες πληροφορίες τηλεφωνήστε  στους :
Αλαφιώτη  Αντώνη           6977242014
Καμπουροπούλου  Αννα  6977171131
Πάντα ψηλά,
Φ.Ο.Σ. «Ο ΠΑΝ»