1/10/23

Την Κυριακή 1η Οκτωβρίου ο σύλλογος μας πραγματοποιεί πεζοπορική εκδρομή στο πανέμορφο δρυοδάσος Μογγοστού στην Κορινθία.

Ανεβαίνοντας προς τα ορεινά και ημιορεινά χωριά του Δήμου Σικυωνίων (Κιάτου-Φενεού) και δυτικά από το χωριό Σούλι διακρίνουμε το υπέροχο δάσος πλατύφυλλης βελανιδιάς (δρυός), τον περίφημο Μογγοστό. Το 1977 ανακηρύχθηκε «Αισθητικό δάσος», ανήκει στο δίκτυο προστατευόμενων περιοχών NATURA και η συνολική του έκταση φτάνει τα 7.185 στρέμματα.

Απλώνεται σε μια ελαφρώς επικλινή έκταση με κλίση 3%-20% και με μέγιστο υψόμετρο τα 953 μέτρα. Εκτός από τις βελανιδιές συναντάμε τη χαλέπιο και τη μαύρη πεύκη, την κεφαλληνιακή ελάτη, το πουρνάρι, το φυλίκι, την κουτσουπιά καθώς και τις κουμαριές και τις γλυστροκουμαριές. Περιφερειακά του δρυοδάσους υπάρχουν αμπελώνες και στα ψηλότερα σημεία του προσφέρει υπέροχη θέα προς την παραλιακή ζώνη της Κορινθίας αλλά και προς το όρος Κυλλήνη (Ζήρεια) και το φαράγγι της Χούνης.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

Αναχώρηση 7.30 πμ από πλατεία Καραϊσκάκη (Μετρό Μεταξουργείο)

Αφού κάνουμε μία μικρή στάση ενδιάμεσα, μέσω της εθνικής οδού Αθηνών-Πατρών βγαίνουμε στην έξοδο Κιάτου και ανηφορίζουμε προς τα χωριά της Στυμφαλίας. Λίγο μετά το χωριό Σούλι ξεκινάμε την πεζοπορία μας, ακολουθώντας μία κυκλική διαδρομή μέσα στο μαγευτικό δρυοδάσος, χρησιμοποιώντας μονοπάτια και δασικούς δρόμους.

Η διάρκεια της πορείας υπολογίζεται σε περίπου 4,5 ώρες.

Μετά την πορεία θα ακολουθήσει γεύμα σε ταβέρνα της περιοχής και ακολούθως επιστροφή στην Αθήνα.

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολη

Κόστος Εκδρομής: 25 ευρώ

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ: Ορειβατικά μποτάκια, σακίδιο, μπουφάν, αδιάβροχο, καπέλο, αντηλιακό, μπουκάλι με νερό (δεν υπάρχει πηγή στην διαδρομή), ελαφρύ σνακ, (μπάρες, ξηροί καρποί, τοστ κλπ) και … απαραίτητα καλή διάθεση!!!

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Συρμάνογλου Παντελής: 6973300288

Μαρτάκη Ιωάννα: 6939626675

Σημείωση:

Οι αρχηγοί έχουν το δικαίωμα να τροποποιήσουν το πρόγραμμα, με γνώμονα την ασφάλεια των συμμετεχόντων, αναλόγως των καιρικών συνθηκών που θα συναντήσουμε.