Ποιος είναι ο σκοπός μας

Ο Πάνας οργανώνει πεζοπορικές και ορειβατικές εκδρομές σε ορεινά συγκροτήματα και περιοχές με ιδιαίτερη φυσική ομορφιά σ' όλη την Ελλάδα. Γίνονται 1 – 2 εκδρομές το μήνα και μερικές πολυήμερες το χρόνο. Εντός του συλλόγου λειτουργεί μια δραστήρια ορειβατική ομάδα νέων  που πραγματοποιεί αναβάσεις, διασχίσεις βουνών και φαραγγιών, σπηλαιολογικές εξορμήσεις, εκδρομές με ποδήλατα βουνού. Ο σύλλογος αναπτύσσει πολιτιστική δραστηριότητα. Οργανώνουμε επίσης ομιλίες και διαλέξεις, παρουσιάσεις βιβλίων, προβολές διαφανειών και κινηματογραφικών ταινιών (φυσιολατρικού και τουριστικού ενδιαφέροντος).

Από το 1951 ο Πάνας διαθέτει το δικό του κτήμα στο Μάτι Αττικής, παρέχοντας τη δυνατότητα διαμονής στα μέλη και τους φίλους του συλλόγου σε μικρές κατοικίες, τροχόσπιτα και σκηνές.
Ανήκουμε  στην Ομοσπονδία Φυσιολατρικών Ορειβατικών Εκδρομικών Σωματείων Ελλάδας (Ο.Φ.Ο.Ε.Σ.Ε.)  και συμμετέχουμε σε δράσεις προστασίας του περιβάλλοντος και οικολογικής ευαισθητοποίησης (δενδροφυτεύσεις κ.λπ.).Mια φορά το χρόνο εκδίδουμε το φυσιολατρικό περιοδικό "Ο ΠΑΝ" το οποίο  αποτυπώνει τη συνολική δραστηριότητα του συλλόγου, ενώ ταυτόχρονα καλύπτει και θέματα ορειβατικού, φυσιολατρικού και τουριστικού περιεχομένου, επιστημονικά κείμενα, λογοτεχνία, ποίηση και λαογραφία.