18-19/05/19 Ο σύλλογός μας σας προτείνει μια νέα εκδρομή-διάσχιση από την Μεσσηνιακή  Μάνη στην Λακωνική Μάνη, πάνω  στην ραχοκοκκαλιά του Ταϋγέτου, του ψηλότερου βουνού της πελοποννήσου και σας προσκαλεί να  έρθετε μαζί μας και να απολαύσουμε την μοναδική αυτή διαδρομή.

Ο Ταΰγετος είναι ένα από τα μεγαλύτερα βουνά της Ελλάδας, με μήκος 115 χλμ. περίπου, μέγιστο πλάτος 30 χιλιόμετρα και έκταση 2.500 τετραγωνικά χιλιόμετρα.Ο εντυπωσιακός ορεινός όγκος του έχει το μεγαλύτερο ύψος απ’ όλα τα βουνά της Πελοποννήσου (2.404 μ.) και γι’ αυτό χαρακτηρίζεται ως «τρούλος του Μοριά». Όμορφα χωριά, δύσβατα μονοπάτια, εύφορες κοιλάδες, διαδοχικές χαραδρώσεις που καταλήγουν στη θάλασσα, απότομες κορυφές και μεγάλα οροπέδια είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του Ταΰγετου. Παρουσιάζει μεγάλη ποικιλία χλωρίδας και πανίδας λόγω της μεγάλης του έκτασης με 25 αποκλειστικά ενδημικά είδη ενώ αποτελεί πέρασμα για τα μεταναστευτικά πουλιά.

Το πρόγραμμα αναλυτικά:

Σάββατο 18.05.2019: Αναχώρηση από την πλατεία Καραϊσκάκη (σταθμός μετρό Μεταξουργείο) στις 7:00 πμ. Προορισμός μας το Έξωχώρι της μεσσηνιακής Μάνης που απέχει περίπου 285 χλμ από την Αθήνα. Θα αφήσουμε υπνόσακους και σκηνές που θα παραληφθούν από αγροτικά και  πεζοπορώντας θα φτάσουμε μετά από 4 περίπου ώρες στο δάσος της Βασιλικής, όπου και θα καταλύσουμε το Σάββατο βράδυ σε κτίσμα του Ε.Ο.Σ. Καλαμάτας και σε σκηνές ανάλογα με τον αριθμό συμμετεχόντων.

Κυριακή 19.05.2019: Οι σκηνές και οι υπνόσακοι την Κυριακή το πρωί θα φορτωθούν σε αγροτικά που θα μας πάνε τα πράγματα μέχρι τον Μαγγανιάρη, ώστε στην πορεία να έχουμε μόνο τα ορειβατικά μας σακίδια. Στις 7.00 πμ ξεκινάμε  από το δάσος της Βασιλικής με κατεύθυνση τους Πενταυλούς, το καταφύγιο του Ταϋγέτου για να καταλήξουμε στον Μαγγανιάρη. Διάρκεια της διαδρομής  5-6 ώρες. Θα ακολουθήσει μεσημεριανό σε ταβέρνα της περιοχής και επιστροφή στην Αθήνα αφού θα έχουμε γεμίσει με ωραίες εικόνες και εμπειρίες.

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ: Παπούτσια πεζοπορίας,φλίς, αδιάβροχο, μπατόν, παγούρι, τρόφιμα για την πορεία, καπέλο και αντιηλιακό, υπνόσακος, υπόστρωμα και απαραίτητα καλή διάθεση!

ΚΟΣΤΟΣ: 50 ευρώ (η τιμή περιλαμβάνει το πούλμαν και το κόστος των αγροτικών).

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Ξενιώτης Γιώργος: 6972098727

Αναστασόπουλος Νίκος: 6978365943