16/10/2016 Ο Πάνας την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016 (αντί για την αρχικώς προγραμματισμένη εκδρομή μία εβδομάδα νωρίτερα) θα περπατήσει στην πανέμορφη περιοχή της Λίμνης Βουλιαγμένης στο Λουτράκι.

Το πρόγραμμα αναλυτικά:

Κυριακή 16-10-2016: Ώρα αναχώρησης 7.30 πμ από το σταθμό μετρό Μεταξουργείο στην πλατεία Καραϊσκάκη. Προορισμός μας η λίμνη της Βουλιαγμένης, με μία μικρή ενδιάμεση στάση στο Λουτράκι.

Η πεζοπορία μας θα ξεκινήσει από τον μικρό οικισμό Στέρνα και θα ακολουθήσει ένα παλιό μονοπάτι που ένωνε τον οικισμό με τον αρχαιολογικό χώρο του Ηραίου.

Η διαδρομή είναι παραθαλάσσια και ακολουθεί την βραχώδη ακτογραμμή. Η περιοχή έχει χαμηλή βλάστηση (πευκοδάσος) σε κάποια σημεία, που ωστόσο δεν εμποδίζουν την θέα στον Κορινθιακό και στα βουνά της Στερεάς Ελλάδας. Στην πορεία θα δούμε εντυπωσιακούς σχηματισμούς βράχων καθώς και σημεία στα οποία έχει δημιουργηθεί αλάτι.

Θα καταλήξουμε στην Λίμνη της Βουλιαγμένης, αφού πρώτα περάσουμε από τον αρχαιολογικό χώρο του Ηραίου και τον φάρο στο ακρωτήρι Μελαγκάβι.

Στη λίμνη της Βουλιαγμένης θα έχουμε τη δυνατότητα να απολαύσουμε μπάνιο / φαγητό / καφέ.

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ για την πεζοπορία: Ορειβατικά παπούτσια,  μακρύ παντελόνι, νερό (ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ), γυαλιά ηλίου, καπέλο, σάντουιτς.

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ για όλους: Καλή  διάθεση, μαγιό και φωτογραφική μηχανή

Βαθμός δυσκολίας: Μέτρια

ΤΙΜΗ : 15 – 17 ευρώ

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής :

Αυγέρης Τάσος: 6932-162826

Συρμάνογλου Παντελής: 6973-300288