25-27/3/22 Η Άνοιξη έρχεται με τα υπέροχα χρώματα και τα αρώματα της ανθισμένης γης να μας ξεσηκώνουν για πεζοπορίες. Φυσικά δεν υπάρχει ιδανικότερο βουνό για ανοιξιάτικη εξόρμηση από το υπέροχο Πήλιο, το βουνό των Κενταύρων. Είναι χαμηλό και σχετικά ήρεμο, ένας πεζοπορικός παράδεισος με πληθωρική φύση, ατμοσφαιρικά χωριά, πανέμορφες παραλίες και υπέροχη θέα στον Παγασητικό. Μια μοναδική συντροφιά του Βόλου, οι «Φίλοι του Βουνού και της Θάλασσας»  θα μας περιμένουν να γνωριστούμε και θα μας συντροφέψουν στο ανοιξιάτικο πεζοπορικό μας ξεκίνημα.

Το πρόγραμμα αναλυτικά:

Παρασκευή 25.03.2022: Στις 7:00 το πρωί αναχωρούμε από την πλατεία Καραϊσκάκη (μετρό Μεταξουργείο) με προορισμό τα Χάνια για φαγητό και απογευματινό περίπατο στις Αγριόλευκες, το χιονοδρομικό κέντρο του Πηλίου με ελεύθερο πρόγραμμα. Στις  7 μμ, επιστροφή στο Βόλο για διανυκτέρευση.

Σάββατο 26.03.2023: Θα κάνουμε την πρώτη  πορεία μας προς την Βυζίτσα και τις Μηλιές ξεκινώντας από τα Καλά Νερά, στον καταπληκτικό καταρράκτη στο Καταφίδι, θα ανεβούμε στη Βυζίτσα και μετά στις Μηλιές για διάλειμμα και καφέ στην πλατεία! Στη συνέχεια πορεία από τις Μηλιές μέσω ενός εξαιρετικού μονοπατιού και πάλι πίσω στα Καλά Νερά «μέσα σε μια φύση ετοιμόγεννη στην καινούργια Άνοιξη!!! («δανεική» έκφραση από τους Φίλους του Βουνού και της Θάλασσας). Η  διαδρομή έχει  διάρκεια περίπου 5 με 5,5 ώρες και είναι μέτριας δυσκολίας.

Επιστροφή στο Βόλο με το λεωφορείο και επιδρομή στα θρυλικά τσιπουράδικα.

Κυριακή 27.03.2022: Θα περπατήσουμε στο κεντρικό δυτικό Πήλιο σε ένα μονοπάτι απίστευτης φυσικής ομορφιάς, δίπλα στον ήρεμο Παγασητικό.  Στην πορεία θα συναντήσουμε τις γραμμές του ιστορικού Μουτζούρη και το τρενάκι του Πήλιου, έργο του πατρός Ντε Κύρικο! Ατμοσφαιρικοί Σιδηροδρομικοί Σταθμοί και τοξωτές γέφυρες συμπληρώνουν το σκηνικό. Μια κυκλική πορεία Σουτραλί – Πλατανίδια – Άνω -Κάτω Λεχώνια περίπου 12,5  χιλιομέτρων, διάρκειας 3,5 – 4 ωρών,  χωρίς ιδιαίτερο βαθμό δυσκολίας, με καλά σηματοδοτημένα μονοπάτια.

Θα ακολουθήσει φαγητό σε ταβερνάκι της περιοχής  και επιστροφή στην Αθήνα.

ΔΙΑΜΟΝΗ: Η διαμονή μας θα γίνει στο ξενοδοχείο «Αλέξανδρος» στο Βόλο. Ωστόσο υπάρχει πιθανότητα να χωριστούμε σε δύο ξενοδοχεία, σε περίπτωση που δηλώσουν πολλά άτομα και δεν υπάρχει δυνατότητα στο ξενοδοχείο να μας φιλοξενήσει όλους. Ωστόσο, τα ξενοδοχεία είναι της ίδιας κατηγορίας,  σε κοντινή απόσταση, στο ίδιο σημείο της πόλης,

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ: Ορειβατικά παπούτσια ή καλά αθλητικά που δεν γλιστράνε, μπατόν, καπέλο και θετική διάθεση

ΚΟΣΤΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ: Για το κόστος της εκδρομής επικοινωνήστε με τους αρχηγούς

Απαιτείται προκαταβολή  40 ευρώ στην τράπεζα Πειραιώς, αφού προηγηθεί συνεννόηση με τους αρχηγούς. Η συμμετοχή οριστικοποιείται μόνο με την καταβολή των χρημάτων.  

 Τράπεζα Πειραιώς, αριθμός λογαριασμού: GR97-0172-0230-0050-2308-3936-132

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΑΣ, στην αιτιολογία!

Θα παρακαλούσαμε θερμά λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών εξαιτίας της πανδημίας όλοι οι συμμετέχοντες να επιδείξουν την απαιτούμενη συνέπεια και ευαισθησία τηρώντας τα  μέτρα πρόληψης κατά της διασποράς του COVID 19 σε όλη τη διάρκεια της εκδρομής.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Αντώνης Αλαφιώτης: 6981573484

Γιάννης Τζίμας: 6932235698 yannis.tzimas@gmail.com