25-26/1/2020
Ο σύλλογός μας ξεκινάει τις ορειβατικές του εξορμήσεις με ένα από τα πιο εντυπωσιακά βουνά της Ελλάδας, τον Ταΰγετο, το ψηλότερο βουνό της Πελοποννήσου με μήκος 115 χλμ, πλάτος 30 χλμ και έκταση 2500 τετραγωνικά χλμ που πατάει σε τρεις νομούς (Λακωνία, Μεσσηνία, Αρκαδία) και χαρακτηρίζεται ως ο «τρούλος του Μοριά», αφού ο ορεινός του όγκος φτάνει σε ύψος τα 2.407 μέτρα.
Το πρόγραμμα αναλυτικά:

Σάββατο 25.1.2020: Αναχώρηση στις 7:00 πμ από την πλατεία Καραϊσκάκη( Μετρό Μεταξουργείο). Προορισμός μας η Σπάρτη, όπου θα επισκεφτούμε την βυζαντινή καστροπολιτεία του Μυστρά, ένα μοναδικό σύνολο από φραγκικά, βυζαντινά και οθωμανικά κτίρια που διηγούνται την δική τους ιστορία. Μετά την ελαφρά πεζοπορία στο λόφο του Μυστρά θα κατευθυνθούμε στο ξενοδοχείο μας στο Δήμο Φαρίδας και συγκεκριμένα στη θέση Αη-Λια Γόλα σε μια πανοραμική θέση με θέα τον Ταΰγετο και την πεδιάδα της Σπάρτης. Το απόγευμα θα γίνει και η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του συλλόγου μας.

Κυριακή 26.1.2020: Ημέρα πεζοπορίας . Θα κατευθυνθούμε στις πηγές Μαγγανιάρη από όπου ξεκινάει η πεζοπορία μας . Προορισμός μας το γραφικό χωριό της Αναβρυτής. Μια πορεία μέτριας δυσκολίας, διάρκειας περίπου 7 ωρών. Μετά την λήξη της διαδρομής θα κατευθυνθούμε σε κοντινό χωριό όπου και θα γευματίσουμε.

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ: Αδιάβροχο, ορειβατικές μπότες, ζεστά ρούχα, παγούρι για νερό και απαραίτητα καλή διάθεση…

ΚΟΣΤΟΣ: 60 ευρώ (περιλαμβάνει την μεταφορά με το λεωφορείο και την διαμονή στο ξενοδοχείο)

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Ξενιώτης Γιώργος: 6972098727

Αλαφιώτης Αντώνης: 6977242014