26-27/02/22

Ο σύλλογός μας το διήμερο 26-27/2/2022 διοργανώνει ανάβαση στον Κόρακα Βαρδουσίων (2.495μ), στο αλπικότερο βουνό της Νότιας Ελλάδας.

Τα Βαρδούσια, είναι ένα από τα 3 μεγάλα γειτονικά βουνά της Ρούμελης και μαζί με την Οίτη και την Γκιώνα, δημιουργούν ένα μοναδικό αλπικό σκηνικό σπάνιας ομορφιάς.

Το βουνό χωρίζεται σε 3 συγκροτήματα :

–      το Βόρειο, το οποίο περιλαμβάνει κορφές με ήπιο ανάγλυφο αλλά με εκπληκτική θέα προς το υπόλοιπο βουνό

–      το Νότιο συγκρότημα, το οποίο καταλαμβάνει μεγάλο μέρος του βουνού, με μια εντυπωσιακή κορυφογραμμή γεμάτη χτένια και το οποίο περιλαμβάνει την ψηλότερη κορφή «Κόρακας» του βουνού.

–      Τέλος, το Δυτικό συγκρότημα, το οποίο περιλαμβάνει μερικές από τις εντυπωσιακότερες κορφές των Ελληνικών βουνών, με αέρινα διάσελα, αλπικές κόψεις και κορφές «απαιτητικές», από όποια πλευρά κι αν τις κοιτάξεις.

Τα Βαρδούσια αποτελούν βασικό πεδίο εκπαίδευσης για τους Έλληνες ορειβάτες και σημείο αναφοράς για τις σχολές χειμερινού βουνού που διεξάγονται κάθε χρόνο.

Το πρόγραμμα αναλυτικά:

Σάββατο 26.02.2022:

Aναχώρηση στις 7.30 πμ με ιδιωτικά μέσα για το χωριό Αθανάσιος Διάκος Φωκίδας (Άνω Μουσουνίτσα, υψ.860μ).

Συνάντηση της ομάδας και προώθηση μέσω μονοπατιού στη θέση Πιτιμάλικο στα 2.000μ, στο ορειβατικό καταφύγιο της Ε.Ο.Ο.Α, όπου φαγητό και διαμονή.

Το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο χειμερινού βουνού, με εκπαίδευση στη χρήση υλικών ασφάλισης και κίνησης στο χειμερινό πεδίο, άσκηση προσανατολισμού με χάρτη και εφαρμογής καταγραφής στίγματος, κατασκευή χιονότρυπας, πρόβλεψη χιονοστοιβάδων.

Κυριακή 27.02.2022:Ανάβαση στην κορυφή Κόρακας (2.495μ). και επιστροφή.

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ: Χειμερινός εξοπλισμός απαραίτητος: Χειμερινές μπότες ορειβασίας, πιολέ, κραμπόν (ήδη ρυθμισμένα), μποντριέ, γκέτες αδιάβροχες, παντελόνι αδιάβροχο, αντιανεμικό jacket, γάντια αδιάβροχα, μπαλακλάβα, φακός, μικρό φαρμακείο, γρήγορο σνακ βουνού κλπ.

Εξοπλισμός ασφάλισης θα παρέχεται από το Σύλλογο.

Θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας κατά του Covid-19

ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: Δύσκολη, μόνο για έμπειρους ορειβάτες, εξοικειωμένους στο χειμερινό πεδίο.

Ώρες πορείας: Σάββατο 3.30-4 ώρες, Κυριακή 8-9 ώρες

ΚΟΣΤΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ: 50 ευρώ (συμπεριλαμβάνεται διαμονή και φαγητό στο καταφύγιο)

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Βαγγέλης Κουτσελίνης: 6977-539794